23948sdkhjf

Dong Energy bygger vindmøllepark i Nordnorge

Dong Energy har besluttet at opføre og drive den norske onshore vindmøllepark Nygårdsfjell 2 i Narvik kommune i Nordnorge.
Nygårdsfjell 2 ejes af selskabet Nordkraft Vind AS, der ejes 50/50 med norske Nordkraft. Parken får en kapacitet på mellem 25,3 og 33 MW. Dong Energy har siden 2002 ejet 33 % af vandkraftproducenten Nordkraft, og ejer dermed samlet set 67 % af Nygårdsfjell 2.

Nordkraft Vind har den 9. juli 2009 modtaget tilsagn fra de norske myndigheder ved Enova om et anlægstilskud på 169 mio. kr. til projektet. Den forventede samlede investering i Nordkraft Vind før anlægstilskud er på 0,3 mia. kr.

- Vindmølleparken Nygårdsfjell 2 er endnu et skridt på vejen mod vores ambition om at tredoble vores produktion af vedvarende energi i 2020, siger Christina Grumstrup Sørensen, Vice President for Wind Development & Construction i Dong Energy.

- Realisering af Nygårdsfjell 2 giver et løft for Nordkraft-koncernens vindkraftsatsning. Det er et bidrag til at opfylde vores vision om at blive ledende på vedvarende energi i Nord-Norge og nå målet om at udbygge med 300 GWh vindkraft i de kommende 10 år. Gennem Nordkraft Vind AS får vi med Nygårdsfjell 2 også udvidet det frugtbare samarbejde med Dong Energy og deres vindkraftkompetence, siger Olaf Larsen, administrerende direktør i Nordkraft.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08