23948sdkhjf

Produktnyhed: Sandvik Coromant udsender pakke med løsninger til aerospace-motorer

Sandvik Coromant har udsendt en pakke med løsninger til aerospace-motorer. Pakken præsenterer et antal nye og eksisterende produkter, der tilbyder en komplet løsning og tilfører mange typiske aerospace-motorapplikationer solide produktivitetsfordele.
Turbinerotorer er komplekse, drejede komponenter, der generelt er udstyrede med profildrejede lommer med forskellige, vanskelige krav til frigang. Nye vinklede CoroCut-skær fra Sandvik Coromant leverer en komplet og stabil sporstikningsløsning til bearbejdning af rotorer. De sikrer optimale bearbejdningsmuligheder og tilbyder den nyeste aerospace-kvalitet GC1115 til bearbejdning af typiske rotormaterialer som Inconel 718, Waspaloy og Udimet 720. GC1115 øger den effektive driftstid takket være en enestående PVD-belægning, der holder skærkanterne skarpe i længere tid. Det modulære SL70-værktøjssystem med blade designet til at passe til typiske profiler og lommeegenskaber, den udskiftelige skærenhed CoroMill 316 til scallop-fræsning og CoroCut-skær i kvalitet S05F til superproduktiv drejning kompletterer Sandvik Coromant-pakken til bearbejdning af turbinerotorer.

Turbinehuse fremstilles typisk af Inconel eller Waspaloy. Og producenter stilles over for et betydeligt antal dreje/fræseoperationer for at fjerne store mængder materiale. I sådanne tilfælde anbefaler Sandvik Coromant at anvende keramisk planfræsning med RNGN-skær til at fjerne materiale fra turbinehuse op til fem gange hurtigere – ved hastigheder op til 1.000 m/min. Til skrubfræsning omkring navdetaljer er CoroMill 300 med runde skær løsningen til at reducere stråleslid og muliggøre høje tilspændingshastigheder. Den samme fræser kan anvendes til sikker og produktiv sprialramping af huller med store diametre. Som en komplettering af turbinehusprogrammet fra Sandvik Coromant kommer CoroMill Plura med 50 grader spiral i kvalitet GC1620, der er optimeret til profilsletfræsning af vægge og huller.

Ventilatorhuse kræver et omhyggeligt valg af skærform og anvendelse af højtrykskølevæske for at kunne maksimere produktiviteten for disse titaniumkomponenter. SL70 er et nyt, quick change-værktøjssystem, der kombineres med Coromant Capto, så der opnås fremragende stabilitet ved bearbejdning af ventilatorhuskomponenter med vanskeligt tilgængelige steder, især når der arbejdes på vertikale drejebænke. Forskellige konfigurationer af blot nogle få modulære byggeklodser giver værktøjet (der arbejder med Jetbreak højtrykskølevæske-teknologi) den rigtige støtte med den rigtige frigang til forskellige ventilatorhusegenskaber. Med hensyn til skær tilbyder Sandvik Coromant’s Xcel-program en radikal og innovativ løsning til semiskrubdrejning af ventilatorhusets hjørner.

Spoler er udstyret med dybe, indvendige kamre og udvendige, tulipanbladsformede spor. Dæmpede blade kombineret med Coromant Capto hjælper med at modvirke tendensen til vibrationer. Retningsstyret kølevæske sikrer effektiv spånafgang fra sporet. Der fås Sandvik Coromant-skær, der passer til enhver sporform. Den keramiske kvalitet CC6060 anbefales, da dens modstandsdygtighed over for stråleslid muliggør større spåndybder. RCMX hårdmetaldrejeskær til sletbearbejdning kompletterer pakken af produkter til bearbejdning af spoler.

Aksler til aerospace-motorapplikationer fremstilles af højtlegeret stål eller Inconel. Den største udfordring er her fremstillingen af dybtliggende, indvendige faconer på multitask-maskiner. Hertil findes der et Silent Tool-program med dæmpede udborestænger fra Sandvik Coromant med diametre op til 250 mm med en maks. længde på 14 x diameteren. SL70´s modulære bladsystem giver ubesværet adgang til akselflangen, mens der fås et antal trækboreløsninger til indvendige operationer. CoroMill 316 er det bedste valg til scallop-fræsning på aksler.

Bearbejdning af blisk/impeller sker på femaksede bearbejdningscentre med god samtidig dynamik. CoroMill Plura er en familie af koniske radiuspindfræsere, der omfatter 12 nye produkter, med radier og konuser, der er ideelle til bearbejdning af blisk og impeller. CoroMill 316 radius med udskifteligt skær er det optimale til skrubbearbejdning af spor i titanium ved hjælp af punktfræseteknikker. Sandvik Coromant-løsninger til hulfremstilling på bliske og impellere omfatter CoroDrill 846 og affasning ved hjælp af CoroTurn XS.

Ventilatorskiver. Løsninger fra Sandvik Coromant omfatter også dæmpede blade til bearbejdning af dybe, indvendige kamre, vinklede CoroCut-skær til vanskeligt tilgængelige spor, skræddersyede kant- og planfræsere og profilpindfræsere til tulip-sporfræsning.

Kilde: Sandvik Coromant - http://www.coromant.sandvik.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096