23948sdkhjf

Bedre arbejdsmiljø med Lean

Virksomheder, der bruger metoden Lean til at effektivisere deres produktion, kan ikke kun aflæse resultaterne på bundlinjen. Også arbejdsmiljøet får et løft.
Sådan lyder meldingen fra Dansk Metal om Lean og metodens evne til at gå virksomheders arbejdsgange grundigt igennem for spild.

- Langt de fleste arbejdsulykker i industrien sker, når medarbejderne transporterer materialer rundt på virksomheden. Og det er lige præcis en af den slags opgaver, der bliver skåret væk, når virksomhederne gennemgår deres arbejdsprocesser med Lean-briller på. At flytte rundt på materialer på arbejdspladsen skaber jo ikke værdi for virksomheden, så det er en af
ting, man laver om på, forklarer konsulent i Dansk Metal, Jan Toft Rasmussen.

Dansk Metal har gennem længere tid arbejdet for at fremme arbejdet med Lean i danske industrivirksomheder.

Allerede i 2004 udgav forbundet således en håndbog om emnet, der har været efterspurgt både af medlemmer og virksomheder.

I juni afholder forbundet i samarbejde med Dansk Industri en række informationsmøder om, hvordan ledelse og medarbejdere gennem Lean kan forbedre arbejdsmiljø, produktivitet og kvalitet på én gang. De bliver fulgt op til efteråret med kurser for mestre og svende.

- Vi er gået aktivt ind i arbejdet med Lean af flere grunde. Mere effektiv produktion på danske virksomheder kan være med til at bevare job herhjemme og for nogle er det ligefrem et alternativ til udflytning af arbejdspladser. Samtidig giver det ofte mere inddragelse af medarbejderne i virksomhedens udvikling, bedre trivsel - og altså også bedre arbejdsmiljø, fastslår Jan Toft Rasmussen.

Lean er en metode, der er udviklet af japanske Toyota. Målet er at fjerne alt spild og overflødige arbejdsgange i produktionen. De frigjorte ressourcer bruger man så til at udvikle og fremtidssikre virksomheden.

Kilde: Dansk Metal. http://www.danskmetal.dk

Læs mere om: Lean
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109