23948sdkhjf

Muehlhan udvider stort i Esbjerg

Virksomheden styrer efter øget markedsandel i offshore og udvider med state of the art-afdeling i Esbjergs industrikvarter.
Muehlhan A/S har på lejebasis overtaget et avanceret, nybygget anlæg til overfladebehandling af stålemner. Anlægget med 3.000 kvadratmeter under tag ligger på en 15.000 kvadratmeter stor grund i Esbjergs nordlige industrikvarter og blev opført af Dansk Svejse Teknik A/S, som imidlertid ikke selv ønsker at udnytte faciliteterne. Muehlhans administrerende direktør, Jens Mørk, siger:

- Med udvidelsen styrer vi målrettet efter en større markedsandel som underleverandør til offshore-industrien i Esbjerg. For et par år siden etablerede vi en mindre, offshore-orienteret afdeling på havneområdet i Esbjerg, og erfaringer og kontakter herfra indikerer, at Muehlhan kan komme til at spille en betydelig rolle som samarbejdspartner for offshore-industrien.

Kræver certificering
Basis under den betydelige udvidelse af kapaciteten i Esbjerg er blandt andet, at offshore-branchen i stigende grad efterspørger underleverandører med certificering på kvalitet, miljø og arbejdsmiljø, fortæller Jens Mørk.

Muehlhan har certificeringerne ISO 9001 for kvalitet, ISO 14001 for miljø og OHSAS 18001 for sikkerhed og arbejdsmiljø.

- I øjeblikket er der kun beskeden nyaktivitet i Nordsøen, men opgaver i forbindelse med vedligeholdelse og reparation af de eksisterende installationer derude er i sig selv et særdeles interessant forretningsområde for os. Både på nyanlæg og på reparation og vedligeholdelse stilles der i stigende omfang krav om certificering, og det er langt fra alle i vores branche, der kan honorere kravene, men Muehlhan har både papirerne og den daglige praksis i orden, og vi bliver særdeles positivt modtaget ved de forhandlinger, vi lige nu fører med mulige samarbejdspartnere i offshore-branchen, siger Jens Mørk og fortsætter:

- Vindmølleindustrien er dog fortsat vores største enkeltaktivitet, og det er vigtigt at sikre, at vi både aktuelt og på længere sigt har tilstrækkelig kapacitet til overfladebehandling af de store vindmølletårne og mindre komponenter til møller. Der er desuden indgået den aftale med Dansk Svejseteknik, at vi skal overfladebehandle rørkonstruktioner, som virksomheden producerer til off-shore industrien.

State of the art
I de store, separate haller i Esbjergs industrikvarter findes udstyr til afrensning med stålsand, som recycles, og overfladebehandling i form af lysbuemetallisering og sprøjtemaling.

- Både produktionsanlægget og de miljømæssige og sikkerhedsmæssige installationer er det bedste, der kan købes for penge, simpelthen state of the art. Endnu udnytter vi ikke kapaciteten fuldt ud, men jeg vurderer, at vi inden for et overskueligt stykke tid når op på at beskæftige 18-20 medarbejdere, siger Jens Mørk.

Muehlhan fører en offensiv strategi og har siden 2001 erobret en stor del af markedet herhjemme for overfladebehandling af komponenter til vindmøller. Virksomheden omsatte sidste år for knap 200 mio. kr. inden for kerneområderne, som er vindmølleindustrien, værftsindustrien og offshoreindustrien. Muehlhans hovedkontor og administration ligger i Middelfart, og der er afdelinger i Herning, Give, Vissenbjerg, Esbjerg og Frederikshavn.

Gennembrud i USA
Som den eneste nationale afdeling i den verdensomspændende Muehlhan-koncern har Muehlhan Danmark mulighed for at operere internationalt og dermed reelt i direkte konkurrence med andre grene af Muehlhan-familien:

- Da både vindmølleindustrien og offshore-industrien, som er vore kerneområder, arbejder internationalt, er det er logisk, at vi her i Danmark følger med vore samarbejdspartnere ud i verden, hvor det overhovedet er muligt, og at vi proaktivt udnytter de kontakter, vi knytter i udlandet. Netop nu arbejder vi på et gennembrud til vindmølleindustrien i USA, siger Jens Mørk.

Kilde: Muehlhan - http://www.muehlhan.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109