23948sdkhjf

Siemens bekræfter DONG-ordre

Siemens Energy skal levere 175 SWT-3.6-107 vindmøller til offshore vindenergiprojketet London Array, som er ejet af DONG Energy, E.ON og Masdar.
London Array er planlagt til at blive den første 1-gigawatt store offshore vindmøllepark og vil levere strøm nok til omkring 750.000 hjem – eller en fjerdedel af alle hjem i London. Vindmølleparken vil spare miljøet for en årlig CO2-udledning på 1,9 mio. tons.

London Array vindmølleparken vil blive placeret ca. 20 km ud for kysten ved Kent og Essex ved Themsens ydre flodmunding. Projektet er en del af den anden runde af offshore-projekter i Storbritannien. Vindmøllerne, som Siemens skal levere ifølge den kontrakt, Siemens underskrev med DONG Energy, har en kapacitet på 3,6 MW hver.

- Udsigterne for offshore markedet er positive. Ved at forbedre de politiske rammer har Storbritanniens regering skabt fundamentet for en fortsat udvidelse og investering i offshore vindenergi. Projekterne er nu mere rentable og dermed mere attraktive for investorerne. Ud over London Array offshore projektet forventer Siemens flere bestillinger på offshore projekter i nær fremtid, siger Andreas Nauen, CEO i Siemens Wind Power.

Leveringsaftalen med Siemens inkluderer foruden levering, installation og idriftsættelse af de 175 vindmøller en femårig serviceaftale, som betyder, at Siemens er ansvarlig for at servicere vindmølleparken og sikre, at vindmøllerne fungerer optimalt. Vindmøllerne bliver produceret i Danmark og forventes udskibet til installation i parken i løbet af 2011 og 2012.

Vindmøllerne bliver installeret på op til 23 meters vanddybde, og der er en gennemsnitlig vindhastighed på 9,2 sekundmeter på stedet. Vindmøllernes fundamenter og tilslutningen til elnettet forventes at være færdige i 2011.

Kilde: Siemens - http://www.siemens.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11