23948sdkhjf

Panpac satser på nye kundegrupper

Pandrup-virksomheden har udnyttet den økonomiske afmatning til at ændre virksomhedens strategi. Nu satser man på at finde kunder i nye brancher og uden for Danmarks grænser.
Hos den nordjyske producent af palleteringsanlæg, PanPac, er der travlhed for øjeblikket. Fabrikshallen i Pandrup har i de seneste måneder været godt fyldt op med et stort anlæg, der i disse dage skal sendes af sted til emballageproducenten Brødrene Hartmann.

- Lige nu har vi tre store ordrer i bogen, hvor vi skal levere anlæg til Brødrene Hartmann, Biomar og Igos. Anlægget til Brødrene Hartmann begyndte vi på i februar, og det er nu klar til at blive sendt til deres fabrik i Finland. Det er et udviklingsprojekt, og får vi succes med det, tror vi på, at Hartmann vil integrere det på sine andre fabrikker i resten af verden, fortæller Uffe Nielsen, Sales- & Marketing Manager hos PanPac Engineering.

Og det er ikke nogen tilfældighed, at det netop er en række virksomheder inden for fødevareindustrien, PanPac har landet ordrer hos. Heller ikke den nordjyske virksomhed er nemlig gået helt fri af den økonomiske afmatning, og det har givet anledning til ændringer i forretningsstrategien.

- Vi har tidligere leveret meget til byggeindustrien, men da vi kunne se, at det gik lidt i stå, sadlede vi om og satsede mere på levnedsmiddelindustrien. Vi har stadig fuldt fokus på byggeindustrien, men der sker bare ikke så meget lige nu, siger Uffe Nielsen, og fortsætter:

- Vi har ligeledes taget den beslutning, at vi vil skabe en større geografisk spredning på vores kunder. Tidligere har vores indsats i udlandet været mere sporadisk, men nu er vi startet op med samarbejdsaftaler i Sverige, Tyskland og Norge, ligesom vi også overvejer England. I Sverige har vi ganske vist været aktive de sidste to år med en eneretsaftale med en enkelt forhandler, men den aftale er nu opsagt med henblik på også at gøre en mere aktiv indsats på det marked. Vi har besluttet at koordinere salgsindsatsen på det svenske marked direkte fra Pandrup, så det er vores egen Area Sales Manager, Johnny Vandkrog Pedersen, der bearbejder de svenske kunder.

Indtil videre er der dog rigeligt at se til hos PanPac frem til tredje kvartal, hvor de tre ordrer til Brødrene Hartmann, Biomar og Igos fylder godt i virksomhedens dagligdag.

- Indtil videre har vi haft utroligt travlt, selv om vi også mærker en lidt afventende beslutningsproces fra vores kunder, men det har også sine fordele. Det betyder nemlig, at mange virksomheder nu har tid til at overveje fremtiden, og der kan vi mærke, at vi sender mange tilbud ud lige nu. Men vi fornemmer, at tingene er ved at bløde op nu, så hos os er der ingen krise, slutter Uffe Nielsen.

Ud over palleteringsanlæg er PanPac Engineering totalleverandør inden for blandt andet FFS sækkefyldeanlæg, ventilsækkeanlæg, sækkefyldeanlæg til åbne sække, big bag-anlæg, fuldautomatiske folieviklere mv.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094