23948sdkhjf

Semco Maritime i norsk alliance

Goliatfeltet i Barentshavet ud for Norge skal udbygges for over 23 mia. kr., og Semco Maritimes rådgivende ingeniørafdeling har fået central rolle med internationale perspektiver.
Semco Maritime A/S spiller i samarbejde med to norske partnere en central rolle i forberedelserne til det første oliefelt i Barentshavet 85 km nordvest for den norske by, Hammerfest. Goliatfeltet har det italiensk ejede olieselskab Eni Norge AS som hovedlicenshaver og operatør, og frem til produktionsstarten i slutningen af 2013 forventes det udbygget for 23-24 mia. danske kr.

Eni Norge har indgået kontrakt med det børsnoterede, norske projektudviklingsselskab, Sevan Marine ASA, hvis cylinderformede, flydende produktionsenhed, Sevan 1000 FPSO (flydende offshore produktions og lager platform), er valgt som løsning. Semco Maritime er tildelt en central rolle som rådgiver på de elektriske discipliner EIC&T (el, instrumentering, control og telekom), forud for udbuddet af milliardprojektet på FPSO’en, der følger i løbet af foråret. Selve FPSO’en udgør omkring halvdelen af de samlede investeringer i Goliatfeltet.

- Både i forhold til volumen, videnopbygning og strategi på området er ordren et vigtigt skridt. Via vores samarbejde med de to norske selskaber, Kanfa AS og NLI Engineering AS, er endnu et nyt område med stort potentiale blevet tilføjet rækken af de ydelser, vi kan tilbyde. På den internationale scene er vi forholdsvis små, og vi vil have fordelen af en effektiv og dynamisk organisation, der er fleksibel i forhold til andre udbydere, siger Martin Østergaard, der er chef for Semco Maritimes rådgivende ingeniørafdeling, Consultancy Engineering.

Consultancy Engineering blev etableret som organisation 1. januar 2008, hvor ingeniører med fokus på rådgivning blev samlet i en afdeling, som siden er vokset fra 10 til omkring 30 medarbejdere. Opgaven for Sevan er en af de hidtil største, og Martin Østergaard forventer, at den vil omfatte over 5.000 ingeniørtimer i forbindelse med udbudsmateriale, udbudsperiode og frem til evaluering af de indkomne tilbud i efteråret 2009. Projektgruppen omfatter aktuelt 17 medarbejdere fra Semco Maritime.

Semco Maritime har tidligere samarbejdet med Kanfa AS og NLI Engineering AS om andre milliardprojekter på norsk sokkelområde, blandt andet Frøyfeltet, og salgsdirektør Carsten Nielsen ser store perspektiver i samarbejdet mellem de tre selskaber, der mestrer hver sine ingeniørdiscipliner.

- Vi kigger også ud i verden sammen med vore partnere, idet vi vil være i stand til at tilbyde hele procesmodul- og topside-pakker til faste og flydende platforme. Ved at komme med i en tidligere fase i store projekter vil både kunder og vi kunne drage nytte af Semco Maritimes indsigt ved vores eventuelle deltagelse i en senere byggefase, hvad enten det drejer sig om systemer eller moduler, siger Carsten Nielsen.

Kilde: Semco Maritime - http://www.semco.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095