23948sdkhjf

Produktnyhed: Ny serie af Inox fotoceller til ekstreme krav

Til alle applikationer i industriel automation hvor maksimal detekteringsevne, robusthed og vaskbarhed af fotoceller er påkrævet, begynder der en ny æra med W4S-3 Inox.
W4S-3 Inox er en afprøvet og dokumenteret kombination af den bedste indkapslings- og fotocelleteknologi, kompromisløst orienteret mod proces-, pakke-, fødevare- og pharmaindustien. W4S-3 Inox sikrer pålidelig drift gennem mange år, uanset om den udsættes for aggressive rengørings- og desinfektionsmidler i fyldelinjer. Det kunne for eksempel være ved håndtering af sterile farmaceutiske beholdere med hydrogenperoxid (H2O2), eller med kaustisk gasser og dampe, som dem der findes i våd-kemikalieprocesser i produktionen af solceller.

Glem IP69k – W4S-3 Inox er den nye reference for robusthed
Indkapslingsteknologien for W4S-3 Inox sætter en ny standard for materialevalg, konstruktion og funktionalitet. Det kompakte hus er omtrent på størrelse med en sukkerknald, hvilket gør det muligt at integrere fotocellen i maskinmiljøer med meget begrænset plads. Huset er udført i det ekstremt hårdføre rustfristål hus 14435 / AISI 316L og er godkendt til kontakt med fødevarer. LED’erne er skærmet, ligesom den specialcoatede fugefrie front er. Hullerne til montage kan også skærmes fuldstændigt af. Den runde og glatte overflade på W4S-3 er helt fri for hjørner, kanter eller områder, hvor skidt og bakterier ville kunne ophobe sig – og derfor sikrer den let og pålidelig rengøring. Rengørings- og desinfektionsmidler løber kun langsomt af fotocellen, hvilket giver dem mulighed for at gøre deres fulde virkning. W4S-3 Inox sikrer kontinuerlig brug under alle kendte rengørings- og miljøforhold og overgår lang IP69k og de testprocedurer, der anvendes som standarder i dag.

Sensor – high tech inden i
Sammenligningstest har bevist, at W4S-3 Inox sensorteknologi er ”Best i class” på næsten alle områder. Således tilbyder både refleksions- og tasterversionerne begge den bedste immunitet overfor udefra kommende lys. Fotocellen er ikke alene nummer ét til detektering af dybsorte emner, men også den første fotocelle i denne klasse med dobbelt pin-point LED’er. Fotocellen bliver i stand til at se ”rummeligt”, hvilket gør den til fotocellen med den bedste baggrundsafblænding - og dermed detekterings-pålidelighed - i sin klasse. Apropos pin-point: ved at anvende den nye LED teknologi i hele serien genereres for tasterversionerne en mere fokuseret, mere homogen næsten laseragtig lysplet på emnerne. Dette simplificerer justeringen og idriftsættelsen og gør det muligt at opnå detektering af mindre emner på endnu længere afstand. Refleksionsfotocellerne klarer takket være pin point en rækkevidde på 5m. Når den fulde rækkevidde ikke udnyttes, opnås et højt funktionalitetsreserve, som for eksempelvis muliggør detektering selv under stigende tilsmudsning. Refleksionsfotocellen til transparente emner går et skridt videre. Her tilpasser fotocellen automatisk følsomhedsniveauet efter de visuelle forhold. Lyspletten som fotocellen genererer er mindre end 6 mm, hvorved selv de mindste huller i et flow detekteres sikkert – også for transparente emner. For sender/modtager fotocellerne betyder den præcise lysplet, at en række fotoceller kan monteres tæt på hinanden uden at forudsagde gensidig interferens.

Også IO Link inden i
Når det gælder indstillingen af fotocellen, tilbyder W4S-3 alle alternativer indenfor moderne betjening. Alle vigtige parametre kan indstilles via en teach-in knap, der er integreret i huset. Alternativt kan parametrene kontrolleres via kabeltilslutning til en controller. Den mest innovative variant er IO Link: her justeres fotocellerne ikke alene fra et centralt punkt, men den er også i stand til at sende vigtige funktions- eller vedligeholdelsesdata til controlleren. Dermed kan den aktivt bidrage til en forbedret oppe-tid på hele maskinen / linjen.

I forhold til konstruktion af huset, sensoren og kommunikationsmuligheder klarer W4S-3 de maksimale krav, og er derfor den mest avancerede fotocelle i dens klasse.

Kilde: Sick - http://www.sick.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094