23948sdkhjf

Jobboom i Fyns robotindustri

Succes for robot- og automationsindustrien i Odense spreder sig som ringe i vandet. Trods den høje koncentration omkring byen er der nu mere end 2.300 fra hele Fyn ansat i den boomende industri. Det er 18 procent flere end i 2015.

Et blik på, hvor de ansatte i industrien er bosat, viser, at 90 procent af de 2.600 ansatte er bosat på Fyn og Øernes 10 kommuner, men de resterende 10 procent pendler fra andre dele af landet.

I alt 115 fynske underleverandørvirksomheder fordelt på hele Fyn leverer til robot- og automationsklyngen.

Skal tiltrække folk fra hele landet
At fremgang hos klyngevirksomhederne skaber arbejdspladser på hele Fyn, overrasker ikke hos Cabinplant i Hårby.

Alene i 2016 har firmaet, der producerer skræddersyet produktionsudstyr til fødevareindustrien, ansat 30 nye medarbejdere til produktions-, udviklings-, salgs- og marketingjobs. De fleste nyansatte kommer fra alle hjørner af Fyn.

- Vi er hele tiden på jagt efter de gode hoveder og hænder. For os handler det om, at finde de rette kandidater. I dag rekrutterer vi fra hele Fyn, men med den efterspørgsel branchen forudser, betyder det, at vi også skal være i stand til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra resten af Danmark, fortæller HR-direktør Hanne Nielsen fra Cabinplant.

Vigtigt at arbejde på tværs af kommunegrænserne
Tilfredshed er der også på rådhuset i Svendborg kommune, hvor 9 procent af robotindustriens medarbejdere er bosat.

- Som borgmester er det særligt positivt, at vi nu har tal på, hvordan robotklyngens udvikling og vækst smitter af og skaber nye arbejdspladser på hele Fyn – og ikke kun i og omkring Odense, som man kunne have en formodning om. Vi har nu et yderligere stærkt grundlag, der bekræfter, hvorfor det er så vigtigt, at vi på tværs af kommunegrænser samarbejder om at understøtte de erhverv og industrier, der kan skabe de arbejdspladser, som hele Fyn har brug for - uanset hvor virksomhederne er placeret, siger Svendborg-borgmester Lars-Erik Hornemann.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.348