23948sdkhjf

Fladder vil slibe fremtidens vindmøllevinger

Der er stor efterspørgsel på afgratnings­maskiner med hurtigt spindelskift og fleksible dimensioner, lyder det fra Fladder.

Fladder varmede op til en travl messe-kalender over foråret på VTM i Odense. De næste måneder bliver Fladders afgratningsmaskine Gyro 200 vist frem på messer i Kina, Australien, Italien, Frankrig og Tyskland.

En af årsagerne til den store efterspørgsel på afgratningsmaskinen er, ifølge salgschef i Fladder, Frank Sørensen, den fleksibilitet som maskinen kan præstere.

- Vores patenterede lock-it-system betyder, at man hurtigt og uden værktøj kan skifte spindelsystemet, ligesom maskinen er gået op i dimensioner, så man kan gå fra 32 millimeter til 400 millimeter, siger Frank Sørensen.

Gyro 200 er den mindste af maskinerne i Gyro-serien med seks konusspindler. Gyro-serien kan både håndtere flade og 3-dimensionelle emner, og kan integreres i en fuldautomatisk robotløsning.

Vindindustriens vækst
Fladder arbejder på at udvikle endnu bedre slibe- og afgratningsmaskiner til kompositmaterialer, fortæller Frank Sørensen.

Den stigende efterspørgsel på grøn vindenergi har nemlig sat gang i produktionen af vindmøllevinger, der også skal slibes.

- Vi arbejder med at udvikle et gyroskoptisk ophæng, der skal bruges til slibning af vindmøllevinger. Vi tror, det kan blive en rigtig god forretning på sigt, siger Frank Sørensen.

Det er ikke nyt for Fladder at arbejde med afgratning og slibning af store emner. Fladder har tidligere udviklet en maskine til Airbus til slibning af wing ribs.

- Vi fik reduceret slibetiden fra otte timers manuelt arbejde og ned til otte minutter. Det har skabt en del røre og givet os godt med opmærksomhed, siger Frank Sørensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093