23948sdkhjf

Nyt stort minus hos Sanistål

De lave stålpriser betyder, at omsætningen fortsat falder hos Sanistål. Ledelsen forventer dog en stabilisering af markedet i løbet af de kommende kvartaler.
Sanistål A/S realiserede i første kvartal et underskud før skat på 135,7 mio. kr. mod -12,5 mio. kr. i samme periode i 2008. Samtidig faldt omsætningen med 474,9 mio. kr. til 1,646 mia. kr. Heraf udgør omsætningsnedgangen på stålprodukter alene 282,6 mio. kr. (43,0 %), mens omsætningsfaldet på øvrige produktgrupper udgør 192,3 mio. kr. (19,5 %). Bruttoavancen faldt med 146,3 mio. kr. som følge af faldet i omsætningen. Heraf udgør nedgangen i bruttoavancen på stålprodukter alene 88,9 mio. kr.

- Det negative resultat afspejler de kraftige effekter på omsætning og bruttoavance af den samfundsøkonomiske krise. Alene den negative udvikling i priserne og forbruget på det særligt konjunkturfølsomme stålområde tegner sig for mere end to tredjedele af tilbagegangen i resultatet i første kvartal, men også alle andre produktområder er ramt på omsætningen. De store besparelser på omkostningssiden, som er sat i værk i slutningen af 2008 og begyndelsen af 2009, og som også følger af overgangen til centrallagre, virker endnu kun med begrænset styrke. De vil i 2009 virke med i alt 300 mio. kr., men de slår først fuldt igennem i årets løb, skriver Sanistål i sit kvartalsregnskab.

Koncernens dattervirksomheder påvirker perioderesultatet negativt med et underskud på 29,1 mio. kr. mod et underskud på 7,7 mio. kr. i samme periode i 2008. Særligt de tre baltiske selskaber er hårdt ramt af den økonomiske verdenskrise, og omsætningen er her faldet med 32,7 % i forhold til samme periode i 2008.

På trods af det store underskud i første kvartal regner Sanistål alligevel med, at 2009 som helhed vil blive bedre end 2008. Ledelsen ønsker dog ikke at estimere et mere præcist resultat på grund af den fortsat helt uforudsigelige udvikling på markedet og på stålpriserne. Det er forventningen, at også andet og tredje vil udvise underskud om end i stadig væsentligt mindre omfang end for første kvartal som følge af omkostningsreduktionerne, hvorefter der igen forventes positive resultater af driften.

- Som baggrund herfor er det forventningen, at indtjeningen fra stålprodukter normaliseres i løbet af tredje kvartal 2009. Det forventes endvidere, at der i løbet af året vil blive solgt danske ejendomme, der dels vil bidrage positivt til resultatdannelsen og egenkapitalen, dels vil reducere koncernens balance, skriver Sanistål.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157