23948sdkhjf

YIT styrket efter vvs-satsning

Krisen får flere virksomheder til at efterspørge færre leverandører og samlede ydelser. Derfor er YIT’s strategi om at styrke sine vvs-kompetencer med købet af Gerdes & Wesenberg allerede blevet en succes, der har ført til et udvidet samarbejde med flere eksisterende kunder.
Nye kompetencer og en styrket profil har allerede medført synlige resultater for teknik- og servicevirksomheden YIT, der i efteråret købte vvs-virksomheden Gerdes & Wesenberg. Købet er en vigtig brik i YIT’s strategi om at styrke vvs-området og dermed forstærke virksomhedens position som en af landets ledende teknikentreprenører.

- I første omgang har vi primært fokuseret på vores eksisterende kunder, og de har reageret meget positivt på de nye kompetencer. Derfor har vi allerede udvidet samarbejdet med flere kunder, ligesom der også er kommet nye teknikentrepriser til. Det betyder, at vi på kort tid har skabt en solid base i Trekantområdet med erfaringer, som vi kan bruge fremadrettet, fortæller distriktschef Michael Kirkegaard fra YIT.

Derudover har opkøbet medført, at volumen på de enkelte projekter er blevet større. Blandt andet har vvs-afdelingen måttet udvide medarbejderstaben med en ny projektleder til den daglige styring af projekter.

Satsning styrket af finanskrisen
De nye vvs-kompetencer har rustet YIT godt til at imødekomme markedets stigende efterspørgsel på eksempelvis kombinerede teknikentrepriser og energibesparende tiltag. Faktisk har den aktuelle finanskrise skærpet kundernes ønske om færre leverandører med flere kompetencer.

- Vi må erkende, at vi var lidt heldige med timingen af opkøbet, men den seneste tids udvikling understreger blot, at strategien er rigtig. I lyset af finanskrisen oplever vi nemlig, at flere kunder har strategisk fokus på at optimere deres underleverandører. På den måde har tendenserne i markedet styrket YIT’s position som en attraktiv samarbejdspartner yderligere, forklarer Michael Kirkegaard.

Solidt fundament for yderligere vækst
Ud over de gode resultater og den aktuelle markedssituation har også en effektiv integration af Gerdes & Wesenberg-medarbejderne og tilgangen af tidligere indehaver af Gerdes & Wesenberg, Jacob Gerdes, styrket YIT i troen på fortsat udvidelse af vvs-kompetencerne. Det betyder blandt andet, at YIT til sommer samler vvs-aktiviteterne i Fredericia på én adresse.

- Jacob Gerdes er uden tvivl en stor kapacitet, som vil gavne os i vores fortsatte vækst på vvs-området. Samtidig skaber vi med sammenflytningen også et stærkt kraftcenter, der i lighed med et tilsvarende center i Skovlunde udgør et solidt fundament for vores ambition om at udvikle vvs-området yderligere og samtidig imødekomme kundernes forventninger og større krav om ekspertise og knowhow hos underleverandørerne, slutter Michael Kirkegaard.

Kilde: YIT - http://www.yit.dk

Læs mere om: YIT
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125