23948sdkhjf

Prælakering øger effektiviteten

Ugens profil: Virksomheder køber i stigende grad prelakeret tyndpladestål til produktion frem for at overfladebehandle emnet efter produktion. På Metalcolour A/S har man længe vidst, at dette øger effektiviteten hos slutproducenten.
Specielt når det gælder produkter som paneler til skibe, kontorer og fabrikker samt AV-kabinetter, lysarmaturer, reolsystemer, persienner, cykelskærme og meget mere, så er der virkelig noget at hente for producenterne.

Det er muligt at indgå ”just-in-time” leveringsaftaler, hvilket sparer slutproducenten for at binde kapital i lakeringslinier samt lagerkapasitet.

Metalcolour producerer 15.000 tons overfladebehandlet stål om året i forskellige tykkelser samt bredder.

Stålet leveres med mange forskellige overfladebelægninger, blandt andet laminat i mange kvaliteter, mønstre og farver, samt glatte eller prægede plastisolbelægninger, mat eller højglans polyesterlakering og mange andre typer af belægninger til en lang række formål.

Produkterne kan leveres i coils, spalteringe og formatplader i tolerancer der matcher de fleste produktionskrav.

Metalcolour løser også specialopgaver, typisk hvis en kunde har helt specielle krav eller behov. Der vil altid være behov for nytænkning og visioner, da branchen hele tiden møder nye krav til produktionsmetoder samt materialer.

Metalcolour tilbyder også en trykteknik, som åbner helt nye og kreative muligheder for designerne. Motivplader kan forarbejdes til eksempelvis frysere, kølediske, automater og lignende produkter.

Firmaets produktion er baseret på koldvalset eller varmtgalvaniseret stål i tykkelserne 0,4 til 1,2 millimeter, og i bredder op til 850 millimeter.

Selve produktionen foregår på et fuldautomatisk anlæg, hvor en coil af ubehandlet stål kører gennem de forskellige behandlingsprocesser og bliver renset og forbehandlet, hvorefter den lakeres eller lamineres, før den opvikles som en færdig overfladebehandlet coil.

Metalcolour A/S, som er beliggende i Øster Toreby ved Nykøbing Falster, er DS/EN 9001:2000 kvalitet-certificeret. Men det er ikke kun kvaliteten, som kunderne lægger vægt på. Også det faktum, at coil coating er en mere miljøvenlig lakeringsform har stor betydning.

- Miljø er ikke noget, vi går og tænker over – det ligger på rygraden. Indenfor hvidevare- og el-industrien har der ikke siden 1. juli 2006 måtte bruges hexavilate kromforbindelser. Her har vi sammen med vores leverandør udarbejdet et forbehandlingssystem, der ikke kun er hexavilat kromfrit, men totalt kromfrit. Det er krav, som de mest krævende kunder stiller, og som Metalcolour er en af de eneste virksomheder, som kan leve op til, udtaler Jan Wolter, fabriksdirektør.

Nyt:
Metalcolour har pr. 1. marts 2009 opkøbt svenske SSAB Laminated Steel (Dobel), som fremover vil hedde Metalcolour AB. Dette betyder at man kan levere laminerede plader i bredder op til 1276 mm.

Kilde: Metalcolour - http://www.metalcolour.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174