23948sdkhjf

Der er økonomi i planlagte driftsstop

Overfladeindustrien spilder mange ressourcer, fordi der ikke er det fornødne fokus på rengøring og vedligeholdelse.
Lars K. Jeppesen er salgschef hos udstyrsleverandøren Wagner Industrial Solution, og han har på den baggrund tilegnet sig et solidt kendskab til de daglige udfordringer hos virksomhederne i overfladeindustrien.

Derfor var salgschefens budskab klart, da han torsdag den 2. april holdt oplæg under fagmessen Overfladedage 2009:

- Planlæg driftsstop. Det er der god økonomi i. Mine teknikere fortæller mig, at 80 % af alle servicebesøg skyldes manglende vedligehold, lød det fra Lars K. Jeppesen.

Han påpegede, at det især i disse tider med lavkonjunktur og økonomisk krise kan betale sig at se nærmere på procedurerne for rengøring og vedligehold, for uforudsete driftsstop kan være kostbare:

- Nogle af de store vinduesfabrikker bruger op til 70.000 kr. i timen, når en maskine i malerafdelingen står stille, forklarede han.

Store besparelser ved opgradering
Udover vedligehold havde Lars K. Jeppesen miljøoptimering af malerprocessen i fokus. Med i bagagen havde han en række udregninger af, hvad det rent økonomisk vil indebære at opgradere sit malerudstyr.

Blandt andet fastslog han, at man - ved udskiftning af en airless-pistol med en aircoat-pistol - kan spare op mod 20 % i tid og materialer. Endvidere redegjorde han for, at en elektronisk blandingsmaskine kan reducere de årlige udgifter til blandt andet materialer, løn og bortskaffelse med over 300.000 kr. sammenlignet med et manuelt anlæg.

Om Overfladedage
Flere end 700 besøgende lagde i dagene 1.-2. april vejen forbi Overfladedage 2009, der blev afholdt i Odense Congress Center. Temaet for årets messe var grønne løsninger, der både kan gavne miljø og spare energi.

Læs mere:
Positivt på overfladen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094