23948sdkhjf

Industrimesse ruster virksomheder med ny viden

På Overfladedage 2009 kan besøgende boltre sig i gratis sessions om uddannelse og energibesparende teknologi. To konkurrenceparametre der skal styre branchen gennem økonomisk krise og skærpede miljøkrav.
På specialmessen Overfladedage 2009 i Odense Congress Center den 1.-2. april kan besøgende blandt andet høre professor Per Møller fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og formand for Danske Overfladebehandlere Bo Jensen fortælle om udviklingstendenser og fremtidens kompetencebehov.

Herunder hvordan den nye uddannelse til overfladebehandler øger virksomhedernes konkurrenceevne, fordi faglært arbejdskraft både løfter kvaliteten af det arbejde, der bliver udført og sikkerheden i måden det bliver udført på.

Branchen har ikke tradition for af have elever ansat i virksomhederne, og derfor forventer Bo Jensen stor interesse for uddannelsesseminaret:

- Der er et stort behov for at få svar på helt konkrete spørgsmål, som for eksempel: Hvad kan de færdiguddannede elever? Hvordan får man tilskud til voksenlærlinge? Hvordan bliver man godkendt som praktiksted?

Elever styrker konkurrenceevnen
Branchen har længe arbejdet på at få en uddannelse, der kan løfte medarbejdernes kompetencer, men der er også en anden og mere kontant fordel ved at have elever i virksomheden, fortæller Bo Jensen:

- Det kan være en god forretning at have elever. De kan ikke sættes til alt, men de er billig arbejdskraft og så kommer de jo tilbage fra skolen med input ude fra verden, påpeger han.

Gode råd er - gratis
En anden af fremtidens væsentlige konkurrenceparametre er effektive og miljøvenlige løsninger. Ikke mindst på grund af finanskrisen og regeringens lancering af den grønne pakke, der øger prisen på vand, varme og energi med 50 %.

Som en håndsrækning til at løse de udfordringer, byder Overfladedage 2009 på intet mindre end 12 sessions, hvor de besøgende kan hente ny viden og få rådgivning fra nogle af landets førende udstyrsleverandører, her i blandt Teknos, Wagner Industrial Solution, Henkel Technologies, Jotun Powder Coating og Granzow.

- På messen er udstyrsleverandører og dem, der sørger for uddannelse samlet på ét sted. Virksomhederne får serveret den nyeste viden, der ellers er svær - eller i hvert fald tidskrævende - at finde, siger Granzow-direktør Claus Haarding Larsen.

Kilde: Danske Fagmesser http://www.fagmesser.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079