23948sdkhjf

Siemens løber med endnu en offshore-ordre

Siemens Energy har indgået en aftale med StatoilHydro og Statkraft om levering af 88 vindmøller til Sheringham Shoal Offshore Wind Farm ud for Englands kyst.
Når det står færdigt i 2011, vil projektet med i alt 315 MW levere ren energi til mere end 220.000 hjem. Ud over leveringen af 88 SWT-3.6-107 vindmøller omfatter kontrakten også en fem års serviceaftale, som kan blive udvidet til 11 år. Den totale værdi af aftalen er mere end 450 mio. euro.

Sheringham Shoal er ejet af StatoilHydro og Statkraft på lige vilkår gennem datterselskabet Scira Offshore Energy Ltd. Kontrakten med Siemens blev indgået af Scira Ltd. StatoilHydro og Statkraft offentliggjorde det nye samarbejde samt projektets start den 1. april 2009.

- Det er et vigtigt skridt, at StatoilHydro og Statkraft som hovedaktører inden for energiindustrien nu bevæger sig ind på markedet for offshore vindkraft. Selv i svære tider har offshore vindmølleparker vist sig at være en både værdifuld og profitabel investering. Siemens er markedsleder inden for offshore vindkraft, og som den mest erfarne leverandør kan vi levere den mest gennemprøvede teknologi til store offshore vindmølleparker, siger Andreas Nauen, CEO for Siemens Wind Power.

Sheringham Shoal Offshore Wind Farm vil blive placeret 17-22 kilometer fra Sheringham – den nordlige kystby i Norfolk – og fem kilometer nord for den sandbanke, der er blevet kendt som Sheringham Shoal. Med et areal på cirka 35 kvadratkilometer er vindmølleparken næsten lige så stor som vindmølleparken Lynn and Inner Dowsing, som for nylig er færdiggjort, og som er verdens største vindmøllepark til dato.

Kilde: Siemens - http://www.siemens.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141