23948sdkhjf

Produktnyhed: Ultrapræcise og superlette INA lejer

Vi kender det alle sammen: dagligdagens tekniske udstyr og apparater bliver gene-relt mindre og mere handy. Det gælder ikke blot vores mobiltelefoner, men også udstyr til industriproduktion og medicoindustri.
Schaeffler Group Industrial har udviklet to ny serier af vinkelkontaktrullelejer, der opfylder industriens efterspørgsel efter kompakte, ultrapræcise og superlette leje-komponenter.

AXS og SGL vinkelkontaktrullelejer
Traditionelle lejer som kuglelejer, vinkelkontaktkuglelejer eller firepunktslejer kommer i nogle tilfælde til kort inden for avanceret maskinkonstruktion. Her er der i stedet behov for alternative rulningslejefinesser, hvor Schaeffler Group Industrial tilbyder sine AXS og SGL vinkelkontaktrullelejer som en oplagt løsning.

AXS vinkelkontaktrullelejer består af koniske ringe a la tallerkenfjedre. SGL vinkel-kontaktrullelejer har derimod slebne ringe med trekantsprofil. Begge lejetyper har cylindriske ruller og skråtstillede løbebaner i forhold til lejets akse samt rullekranse med slidstærk kunststofholder. Der fås AXS og SGL lejer i størrelsen Ø 8 mm til
200 mm.

AXS lejerne udmærker sig ved en ekstra lav vægt. De egner sig ved minimale ind-bygningsdimensioner, har stor bæreevne og er lette at montere. Desuden er de vel-egnede ved oscillerende bevægelser.

SGL lejerne har lav friktion og egner sig til høje omdrejningstal. De er højpræcise og meget stive selv ved vippebevægelser.

AXS lejer kan med fordel anvendes i fx lakeringsrobotter, hvor de giver helt nye mu-ligheder for lejring af flere akser med en meget tyndvægget konstruktion, der har stor bæreevne, selv om den samtidig er meget let. Lejerne har en forholdsvis stor diameter, og robotkonstruktionen får således ekstra god plads til gennemføring af farveslangerne. Lejerne er desuden levetidssmurte og dermed vedligeholdelsesfrie.

Præcisionsgear befinder sig i en stadig optimeringsproces, idet producenterne efter-spørger egenskaber som minimal friktion, kompakt design og stabilitet. Dette stiller ekstra store krav til de anvendte lejer. Standardlejer som vinkelkontaktkuglelejer eller krydsrullelejer kan i gearkonstruktioner med fordel erstattes med SGL vinkel-kontaktrullelejer, der opfylder alle de ovennævnte krav. Når SGL lejer monteres i O-anordning med linjekontakt, opnår man både stor stivhed og ultrapræcision, men også længere lejelevetid.

De nye vinkelkontaktrullelejer AXS og SGL kompletterer Schaeffler Group Industrials rulningslejesortiment, og da de samtidig har et attraktivt prisniveau, giver de konstruktøren mange nye interessante konstruktionsmuligheder.

Kilde: Schaeffler - http://www.schaeffler.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079