23948sdkhjf

Millionunderskud hos Dantherm

Specielt en skuffende omsætning inden for forretningssegmentet Air Handling var med til at give Dantherm et skuffende resultat i 2009.
Koncernens nettoomsætning blev 2,016 mia. kr., hvilket er et fald på 6,4 % eller 138 mio. kr. i forhold til 2007. Driftsresultatet (EBIT) blev 16,3 mio. kr. mod 66,9 mio. kr. sidste år. Det realiserede driftsresultat lever ikke op til ledelsens forventninger. Sammenlignet med 2007 er driftsresultatet forringet inden for forretningssegmenterne Air Handling og Power, mens forretningssegmentet Filtration viser en fremgang.

Dantherm-koncernens resultat før skat i 2008 blev et utilfredsstillende underskud på 19,5 mio. kr. I forhold til 2007, hvor koncernens resultat før skat var et overskud på 30,9 mio. kr., svarer det til et fald på 50 mio. kr. I dette resultat indgår en øget satsning på brændselscelle-aktiviteterne på ca. 10 mio. kr. Resultatet er dog primært påvirket af den lavere omsætning inden for forretningssegmentet Air Handling.

Samtidig forventer Dantherm at 2009 vil blive et vanskeligt år med en lavere omsætning end i 2008. De iværksatte reduktioner af omkostningerne vil derfor blive fortsat og udbygget, ligesom der vil være fokus på pengestrømmen, der forventes at blive positiv. Endvidere er der igangsat bestræbelser på at finde en eller flere industrielle eller finansielle partnere til brændselscelle-aktiviteterne med henblik på at styrke Dantherm Powers udvikling.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109