23948sdkhjf

Yderligere rationaliseringer hos LM Glasfiber

LM Glasfiber meddelte onsdag deres ansatte, at kapaciteten på LM Glasfibers europæiske fabrikker vil blive justeret yderligere. Årsagen er de fortsatte forsinkelser i udviklingen af europæisk vindenergi.
Finanskrisens vanskelige forhold for finansiering af vindenergiprojekter skaber fortsat forsinkelser for de europæiske vindenergiprojekter, og det betyder faldende efterspørgsel efter vindmøllevinger. Som en reaktion på dette meddelte LM Glasfiber onsdag sine ansatte, at det vil være nødvendigt med yderligere afskedigelser for at tilpasse kapaciteten til efterspørgslen på det europæiske marked på kort sigt. LM Glasfiber påvirkes meget forskelligt i forskellige regioner og offentliggjorde for nylig planer om at åbne en ny fabrik i Kina som følge af en stor vækst i regionen. På langt sigt ser LM Glasfiber positivt på udsigterne i markedet.

- Vi har store forventninger til fremtiden for vindenergi – også i Europa – og som virksomhed er vi fortsat klar til at møde fremtidens stigninger i efterspørgslen. Vi havde håbet, at yderligere reduktioner af medarbejderstaben kunne undgås, men finanskrisen skaber fortsat forsinkelser i udviklingen af europæiske vindenergiprojekter. Som underleverandør og som ansvarlig arbejdsgiver er vi nødt til at tilpasse os til ændringer i efterspørgslen. Det er både i vores medarbejderes og aktionærers langsigtede interesse, at vi kan fortsætte med at udvikle vores forretning, siger kommunikationsdirektør i LM Glasfiber, Steen Broust Nielsen.

Behovet for at reducere medarbejderstaben er estimeret til omkring 725 ud af i alt 3.800 ansatte i Europa. Det endelige antal afskedigelser og brug af evt. midlertidige løsninger vil blive fastlagt i forhandlinger med de berørte parter.

Kilde: LM Glasfiber - http://www.lmglasfiber.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093