23948sdkhjf

Kæmpe vindmøller på vej til Cypern

Logistikvirksomheden Geodis Wilson i Vejle fik lidt af en udfordring, da man skulle transportere 64 vindmøllevinger fra Kina til Cypern.
Vejle-virksomheden fik opgaven fra LM Wind Power. Og det viste sig at være lidt af en udfordring, for hver vinge vejer otte tons og har en spændvidde på over 40 meter.

Løsningen blev at opdele leverancen i to dele, og så få dem sejlet til Cypern via et specialskib. En sørejse, der tager 28 dage.

- En så speciel transport kræver meget logistik og sund fornuft. For det først skulle vingerne transporteres fra fabrikken inde i landet til havnen i Xingang. En strækning på 350 km, hvor hver vinge blev læsset på en trailer specielt bygget til møllevinger, som så skulle køre ad en forudbestemt rute, fortæller industrial project manager Jess Jensen, som netop er vendt hjem fra Kina, hvor han personligt var taget ud for at overvåge den første afskibning af vingerne.

Vant til omfattende opgaver
Kæmpekraner løftede herefter vingerne over på skibet, hvor de blev fastgjort efter alle kunstens regler. For ikke mindst af hensyn til skibets sikkerhed bør en så tung last ikke blive forskubbet i tilfælde af hårdt vejr. Da lasten var vel ombord, sejlede skibet, som forventes at ankomme til Cypern midt i maj.

- En anderledes, men særdeles omfattende opgave, men det er vi vant til i vores arbejde. Det var jo blandt andet også os, der i sin tid fragtede næsehornet Brutalis fra Danmark til Afrika. Så specialopgaver er bare en ekstra udfordring for os, fastslår industrial project director Lars Hansen, der er tovholder på projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096