23948sdkhjf

Udfordringer for underleverandøren i den globaliserede verden

Danmarks Eksportråd arrangerer et halvdagsseminar om de ufordringer og muligheder danske underleverandører står over for.
Den stadig mere globaliserede verden har ændret spillereglerne for de fleste underleverandører. Hertil kommer den aktuelle stramme økonomiske situation. Seminaret vil med en række indlæg sætte fokus på underleverandørens situation nu og fremover.

Produktivitetskonsulent Anne Mette McAloone, Dansk Industri, vil analysere og vurdere nogle af de vigtigste trends, danske underleverandører typisk står over for og nogle bud på, hvad det vil betyde for virksomhederne.

JB Contraktors A/S, Managing Director Finn Gregersen vil tale om virksomhedens erfaringer som en global underleverandørvirksomhed og blandt andet komme ind på nogle af de ændrede vilkår. Der gør sig gældende både med hensyn til afsætning og sourcing set i det globale perspektiv.

Journalist Kim H. Skaarup, Jern og Maskin Industrien, har ved selvsyn besøgt mange danske projekter verden over, hvor danske virksomheder har outsourcet dele af produktionen, og han vil gennemgå kriterierne og betingelserne for succes og give en vurdering af, hvilke betingelser, der skal være opfyldte for at projektet er rentabelt, men også pege på nogle af de faldgruber, der gør sig gældende.

Sekretariatsleder Jim Hansen for netværket Aluminium Danmark vil fortælle om, hvordan flere underleverandører sammen har bragt sig i stand til at udvikle nye forretningsmuligheder, som man kun i fællesskab har været i stand til at udvikle. Helt konkret er der tale om et projekt udviklet til den norske offshore-sektor.

Salgschef Jacob J. Jespersen, Alumeco A/S, der indgår i Aluminium Danmark netværket, vil gennemgå baggrunden for virksomhedens deltagelse i netværket og belyse nogle af de perspektiver et sådant samarbejde betyder for Alumeco A/S.

Chief Specialist Supply Chain management, Niels Jensen, Vestas Control Systems A/S vil give et indlæg om industriens forventninger til danske underleverandører nu og set i et fremadrettet perspektiv. Hvilke kompetencer skal underleverandøren have, og hvad vil være de væsentligste udfordringer i samarbejdet kunde og underleverandør.

Der er 12 eksportrådgivere fra ambassader og handelskontorer verdenen over og med særligt fokus på underleverancer, sourcing og outsourcing, og de vil også deltage i seminaret. Her vil der være mulighed for at få en snak om de konkrete markedsmuligheder og evt. efterfølgende aftale en eksportkonsultation i virksomheden.

Seminaret holdes på VIA Universety College i Horsens den 18.marts 2009 kl. 13.00–16.00. Fra kl. 16.00 vil der være networking med en let buffetanretning.

Deltagelse koster DKK 400.- og tilmelding kan ske på .

Kilde: Danmarks Eksportråd - http://www.eksportraadet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078