23948sdkhjf

Sanistål nedjusterer igen

Fortsatte fald i stålpriserne tvinger Sanistål til yderligere nedskrivninger af lagerværdien.
For blot en måned siden oplyste Sanistål, at man havde valgt at nedskrive forventningerne til 2008 til et samlet underskud før skat på ca. 500 mio. kr. Dengang havde man opgjort de samlede nedskrivninger på stållageret til 50 mio. kr., men samtidig oplyste man, at denne nedskrivning ville afhænge af stålprisernes fortsatte udvikling.

Efterfølgende har stålpriserne fortsat det kraftige fald, hvilket har nødvendiggjort yderligere væsentlige nedskrivninger på lagrene pr. 31.12.2008. Desuden har Sanistål nu af hensyn til den fremtidige markedssituation og indtjening foretaget en detaljeret gennemgang af varesortiment, lagre og aktiviteter, som har resulteret i en trimning og sanering – med deraf følgende hensættelser og nedskrivninger med virkning for 2008. Endelig er koncernens datterselskab Carl F International A/S også påvirket af den generelle recession, som i slutningen af året har medført dårligere resultater end forventet.

Alt dette resulterer nu i, at Sanistål nedjusterer de samlede forventninger til 2008 til et samlet underskud i størrelsesordenen 600 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096