23948sdkhjf

En velvalgt ventilationsløsning

Ugens profil: Ventilationsspecialisten Euro-Vent lægger i disse dage sidste hånd på et stort anlæg leveret til en vestjysk kunde.
Det er absolut ikke et af de mindre ventilationsanlæg, Euro-Vent i disse dage er ved at finjustere hos en større dansk virksomhed i Esbjerg. Her har man valgt at insource sin overfladebehandling af emner, hvilket har betydet bygning af to nye haller.

- Blandt andet byggede man en ny malerhal, der er 55 meter lang og 13 meter bred. Den blev opdelt i otte sektioner, der kan køre uafhængigt af hinanden for derved at kunne tilpasse kabinestørrelse til de forskellige emnestørrelser og derved tilpasse ventilationsbehov til antallet af emner, fortæller Paul Sandal Nissen fra Euro-Vent.

Fleksibelt anlæg
Gennem de seneste måneder har Euro-Vent arbejdet med anlægget i Esbjerg, og i projektfasen har man været nødt til at løse flere problemer for at virkeliggøre det komplekse anlæg, så det levede 100 % op til kundens krav og behov.

- I projekteringsfasen første fase blev det besluttet, at det nye ventilationsanlæg for malerhallen skulle være så fleksibelt som muligt, og samtidig blev der opstillet en række punkter som anlægget skulle overholder, siger Paul Sandal Nissen, og uddyber:

- Det betød blandt andet, at vi skulle skabe en optimal arbejdsplads, hvor ventilationsforholdene for medarbejderen altid var i top, anlægget skulle optimeres for mindst mulig brug af el- og varmeenergi, og sidst men ikke mindst skulle det beskytte det eksterne miljø mod udledning af partikler fra produktionen.

220.000 kubikmeter luft i timen
Løsningen blev to behovsstyrede ventilationsanlæg, der hver kan yde op til 110.000 kubikmeter luft i timen opbygget med ventilationsaggregater med dobbeltkrydsvekslere, der varmegenvinder op til 89 % af den udsugede varmeenergi.

- Det vil med andre ord sige, at ved udsugning af 110.000 kubikmeter i timen, hvor der er 20 grader varmt i hallen, vil der en kold vinterdag med -12 grader uden for, kunne opnås en indblæsningstemperatur efter den dobbelte veksler på ca.17 grader. Suppleringsvarmen på de ca. 3 grader klares af en eftervarmeflade, beretter Paul Sandal Nissen.

Anlægget er blandt de største, som Euro-Vent har installeret, men Paul Sandal Nissen er klar til at tage udfordringen op igen en anden gang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095