23948sdkhjf

Vestas glæder sig over Obamas redningspakke

I går underskrev præsident Barack Obama en 789 mia. dollar stor økonomiske støttepakke, som blev godkendt af den amerikanske kongres i denne weekend. For Vestas er dette en meget positiv udvikling.
- Vi er meget glade for bestemmelserne i redningspakken, som berører vedvarende energi og vindkraft. Det er netop den slags initiativer og hurtig opfølgning fra den nye regering, industrien har efterlyst. Det er et rigtigt skridt mod de nye ændringer, som er nødvendige i den amerikanske el-sektor for at få mere energiuafhængighed og renere energiproduktion, forklarer koncernchef Ditlev Engel.

Senior Vice President, Vestas Group Government Relations, Peter C. Brun uddyber:

- Det er første gang i USA, vi nogensinde har set så meget lovgivningsmæssig stabilitet i form af en Production Tax Credit, som rækker frem til 31. december 2012. Tidligere varede PTC-forlængelserne et eller to år og betød store risici og usikkerhed for både investorer og producenter som Vestas. Så vi betragter redningspakken som en væsentlig positiv udvikling på det amerikanske marked.

Indførelsen af et nyt tilskudsprogram, hvor investorer kan konvertere skattefradrag fra produktion eller investeringer over til direkte støtte fra det amerikanske finansministerium, er både en nyskabelse og en vigtig ny mulighed for investorer til at stimulere kortsigtede investeringer for at afhjælpe den nuværende økonomiske situation.

Den amerikanske regering har desuden bebudet, at den senere på året vil forsøge at få ændret klima- og energilovgivningen.

Den økonomiske støttepakke indeholder både skattelettelser og statstilskud, der samlet vil give et betydeligt løft til den fortsatte vækst af jobs i produktion og projektudvikling inden for vedvarende energi. De vigtigste vedvarende energibestemmelser i pakken omfatter:

En 3-årig forlængelse af Production Tax Credit (PTC) frem til 31. december 2012.

En mulighed for projektejere til at få et 30 % skattefradrag for investeringer (ITC) i stedet for PTC.

Et nyt tilskudsprogram fra det amerikanske finansministerium, der vil sikre, at ejere får udbytte af skattelettelserne inden for vedvarende energi under den nuværende økonomiske krise.

Et nyt skattefradrag på 30 % for investeringer, der vil frigive over 2,3 mia. dollars til at styrke den indenlandske produktion af vedvarende energi og skabe nye jobs i branchen.

Målrettede bestemmelser, som skal fremme investeringer i el-nettet herunder også udnyttelsen af vedvarende energi.

Kilde: Vestas - http://www.vestas.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141