23948sdkhjf

NKT varsler nye afskedigelser

Datterselskabet Nilfisk-Advance skal skære yderligere i medarbejderstaben. Samtidig fastholder NKT forventningerne til indtjeningen i 2009.
Allerede i slutningen af 2008 gennemførte Nilfisk-Advance en organisationstilpasning med sigte på at reducere organisationen med 300 medarbejdere til 4.900 ansatte. Nu går man dog skridtet videre og varsler yderligere nedskæringer. Ved offentliggørelsen af NKT koncernens resultatforventninger for 2009 i næste måned vil der være indeholdt omkostninger til strukturelle initiativer i Nilfisk-Advance i niveauet 150 mio. kr., hvoraf 25 mio. kr. vedrører de i 2008 igangsatte aktiviteter og 125 mio. kr. vedrører nye aktiviteter.

- Initiativerne omfatter yderligere organisationstilpasninger, hvorved antallet af medarbejdere reduceres til niveauet 4.700 ansatte. Endvidere er en række planer for konsolidering af produktionen fremrykket. Planerne medfører yderligere flytning af produktion fra højtlønslande til lavtlønslande, og omfatter blandt andet yderligere udbygning af produktionsenheder i lavomkostningslande. Som en del af planerne igangsættes ligeledes globale tilpasninger i infrastrukturen inden for lager og logistik. Reduktionen af medarbejdere til niveauet 4.700 ansatte forventes at medføre en resultatforbedring i 2009 i niveauet 90 mio. kr., hvorimod de igangsatte strukturelle initiativer først forventes at påvirke indtjeningen positivt fra og med 2010, skriver NKT i en fondsbørsmeddelelse.
Samtidig fastholder NKT sine økonomiske forventninger for 2009.

- Vi kan nu bekræfte, at der såvel for koncernen som helhed som for de enkelte forretningsområder fortsat forventes et resultat for 2008, som er i overensstemmelse med de senest offentliggjorte niveauer. Det vil sige, at det samlede koncernresultat før skat og efter restruktureringsomkostninger fortsat vurderes at ligge i underkanten af 600 mio. kr., skriver NKT i fondsbørsmeddelelsen.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093