23948sdkhjf

Produktnyhed: Ny Kemppi Fitweld Svejsemaskine

Den nye Fitweld 300 MIG/MAG svejsemaskine erstatter svejsning med beklædte elektroder (MMA) på skibsværfter og i tungmetalindustrien.
Den internationale producent af svejseudstyr, Kemppi Oy, med hovedkvarter i Lahti, Finland, har netop lanceret FitWeld 300 - en helt ny kompakt MIG/MAG-svejsemaskine, der er den ultimative løsning til hæftesvejsning med en besparelse på op til 57 % i indgangseffekten sammenlignet med traditionel MMA- elektrodesvejsning.

Den kompakte og lette 3-fasede 400V 50/60Hz FitWeld 300, der er brugervenlig og samtidig robust, er blevet udviklet som erstatning for svejsning/hæftesvejsning med beklædte elektroder ved at forøge svejsehastigheden med det dobbelte i forhold til MMA-svejsning. Maskinen er ideel til brug på skibsværfter og i tungmetalindustrien.

Svejsemaskinen er klassificeret til 300A ved 20 % intermittens og med 43V-tomgangsspænding. Den kan bruges med lette, massive ståltråde og rørtråde samt med rustfri tråde og aluminiumstråde på en diameter mellem 0,8–1,2 mm.

Maskinerne har følgende funktioner: QuickArc sikrer ren lysbuetænding med minimal svejsesprøjt og hurtig lysbuestabilisering, den seneste GT WireDrive giver hurtig reaktion på signaler fra svejsepistolen og mulighed for flersidet lysbuestart, GasGuard forhindrer automatisk svejsning, når beskyttelsesgassen ikke er til stede eller ved et uheld er frakoblet maskinen, og Brights er den indbyggede lysfunktion, der er en helt ny hjælpefunktion, som kun findes i svejseudstyr fra Kemppi. Den udsender et koldt hvidt lys, der gør det lettere og sikrere for svejseren at foretage spoleskift og parameterindstillinger under ringe lysforhold.

Af andre funktioner kan nævnes et betjeningspanel med nem opsætning af lysbueparametrene for spænding og trådhastighed, valg mellem 2T- og 4T takts betjening af kontakten, kraftige bærehåndtag, lukket trådspoleholder, regulering af beskyttelsesgasflow og nem polaritetsændring, som giver mulighed for positiv eller negativ svejsning – alt sammen funktioner, der gør svejsningen hurtigere, lettere og sikrere.

MMA har længe været den traditionelle proces til hæftesvejsning i tungmetalindustrien. Processen giver dog høje arbejdsomkostninger pga. de lave svejsehastigheder sammenlignet med hastighederne ved MIG/MAG- hæftesvejsning og -svejsning. Elektricitetsforbruget for traditionelle MMA-maskiner kan væsentligt overstige forbruget for nutidens MIG/MAG-udstyr. Desuden er MIG/MAG-svejsning renere og hurtigere.

MMA-elektroder kan udgøre en mulig sikkerhedsrisiko, da de forbliver med spænding i elektrodeholderen, så der må udvises stor forsigtighed. FitWeld måler 457 x 226 x 339 mm og vejer 14,5 kg

Kilde: Kemppi A/S - http://www.kemppi.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16