23948sdkhjf

Produktnyhed: CoCaB programmet med lejeløsninger til stålvalseværker

Med sit nyudviklede Continuous Caster Bearing program (CoCaB) kan Schaeffler Group Industrial tilbyde INA-FAG lejeløsninger, der er skræddersyet til de høje krav på stålvalseværker.
Det vil sige i strengstøbningsanlæg: fuldradede cylindriske FAG rullelejer, toradede sfæriske FAG rullelejer - med og uden tætninger - til styreruller samt INA nålelejer til rullerne i de øverste segmenter i et strengstøbningsanlæg. Desuden fås delte toradede sfæriske FAG rullelejer og delte cylindriske INA rullelejer beregnet til montage i drevne ruller. Specielle FAG lejehuse med kølevandsomløb fuldender programmet. I mange årtier har Schaeffler Group Industrial stillet sin ekspertise til rådighed, når det gælder rulningslejer til maskinkonstruktioner i stålvalseværker.

Frilejesiden
Det nyudviklede cylindriske FAG rulleleje forbinder fordelene ved et fuldradet cylindrisk rulleleje med et toradet sfærisk rullelejes egenskaber. Hidtil har de gængse frilejeløsninger kun udgjort et kompromis, der ikke kunne opfylde de meget høje krav inden for stålindustrien. Nu kan det nye cylindriske FAG rulleleje tilbyde en lejeløsning på frilejesiden, der forener høj radial bæreevne, mulighed for at udligne vinkelfejl og aksial forskydning. Desuden kan lejet monteres hurtigt og enkelt: det ideelle frileje!

Cylindriske FAG rullelejer fås også med korrosionsbeskyttelse. Korrosion er simpelthen ståls hovedfjende nr. et! Schaeffler Groups våben i kampen mod korrosion er således Corrotect - en ganske tynd overfladebehandling af rulningslejer og tæt-ninger med en række yderligere fordele for lejekonstruktionen, som fx længere lejelevetid, reduceret friktion og længere eftersmøringsintervaller. Cylindriske FAG rullelejer med Corrotect behandling har vist sig at være yderst effektive i styrerulleløs-ninger hos kunderne.

Styrelejesiden
Toradede sfæriske FAG rullelejer anbefales til styreruller på styrelejesiden. Netop her optræder der både høje radiale og aksiale kræfter og akseludbøjninger. Toradede sfæriske rullelejer arbejder sikkert og pålideligt selv under vanskelige driftsforhold samt i barske miljøer, hvor de desuden kan optage akseludbøjninger og vinkelfejl.

Den indvendige konstruktion af lejet er blevet optimeret med en forbedret lejekinematik. Lejeserierne 240 og 241 er forbedret med ny stålholder – dette gælder lejer med en udvendig diameter op til 320 mm. Den nye stålholder kan klare høje temperaturer og er derfor velegnet til de ekstreme belastninger på et stålvalseværk. De mange sfæriske rullelejer, der anvendes i konstruktionerne på et stålvalseværk, kræver rigelig smøring, og man kan derfor med fordel anvende tætnede toradede sfæriske rullelejer i stedet for lejer uden tætninger. Fedtforbruget i hele lejets levetid kan i den tætnede udgave reduceres med 80 %.

Kilde: Schaeffler Group - http://www.schaeffler.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094