23948sdkhjf

Råvarekommentar: Kobber – pilen peger fortsat ned

Til trods for en prismæssig positiv start på det nye år, er der ikke de store forbedringer at spore på det fysiske marked.
De ledende efterspørgselsindikatorer (blandt andet ledende indikatorer for industriproduktion) viser fortsat store svaghedstegn, og producenterne formår kun i et begrænset omfang at tilpasse produktionen de ændrede markedsvilkår. Det resulterer i relativt kraftigt stigende lagre.

Som det ser ud nu, er der dermed ikke meget, der tyder på, at vi vil se et vedvarende opsving i efterspørgslen efter kobber før tidligst i sidste halvdel af indeværende år. Finanspolitiske pakker med hovedvægt på vedligeholdelse og udbygning af infrastruktur samt en mere afdæmpet nedbringelse af lagrene i de forskellige led (producenter, mellemhandlere og forbrugere) kan dog give et lille boost.

Det er fortsat Jyske Banks holdning, at en mere vedvarende bedring i prisudviklingen på kobber timingsmæssigt vil hænge tæt sammen med en vending i den globale økonomiske vækst, hvilket der ikke vurderes at være udsigt til før andet halvår 2009. Indtil da vil markedet være præget af en stor usikkerhed, der giver sig til udtryk ved store udsving i priserne. De kommende uger kan meget vel betyde, at kobberprisen sætter nye bunde – dog menes den værste dramatik at have udspillet sig i prisudviklingen, hvilket vil sige, at prisen vil have lettere ved at finde støtte.

Kilde: Jyske Bank - http://www.jyskebank.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109