23948sdkhjf

Fynsk stål til verdens største solvarmeanlæg

Ib Andresen Industri har leveret stål til solvarmeanlægget på Sejling Hede ved Silkeborg.

I alt er der tale om en ordre på 65.000 stålprofiler, som anlæggets solvarmepaneler er monteret på. Det skriver Ib Andresen Industri i en pressemeddelelse.

- Vi er stolte over at have leveret stål til verdens største solvarmeanlæg. Leverancerne er med til endnu engang at cementere os som en af solarbranchens foretrukne leverandører af stålløsninger, udtaler Carsten Damsgaard, sales manager hos Ib Andresen Industri, og fortsætter:

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har været udfordret, da vi sideløbende også har leveret til andre store solarprojekter i Danmark. Dygtig planlægning har været udslagsgivende for at lykkes inden for tidsplanen. Så selvom vi har haft styrtende travlt, kom vi i mål rettidigt.

Løsning med stålstolper
- Vi har været med til at eliminere brugen af betonfundamenter i underkonstruktioner til solarprojekter ved at udvikle en løsning med stålstolper. Det er billigere, nemt og hurtigt, da stolperne kan rammes direkte i jorden. Det er løsningen med stålstolper, som er brugt på Sejling Hede, slutter Carsten Damsgaard.

Ib Andresen Industri har leveret stålstolperne til underkonstruktionen. Stålstolperne er profilvalsede stålprofiler. Anlæggets solvarmepaneler er monteret direkte ovenpå stålstolperne, og til opgaven er der brugt cirka 900 tons stål.

Silkeborg Forsyning driver solvarmeanlægget, som forventes at dække 20 procent af Silkeborgs fjernvarmekunders varmebehov.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.188