23948sdkhjf

Ny nedjustering fra Sanistål

Markant faldende priser på stål tvinger Sanistål til endnu engang at nedjustere de økonomiske forventninger til 2008.
Senest Sanistål nedjusterede forventningerne var i november, hvor et dårligt regnskab hos A & O Johansen betød, at man måtte nedskrive værdien af virksomhedens aktiepost i selskabet. Dengang forventede man et underskud på driften i 2008 på 105-125 mio. kr. og et samlet underskud i koncernen på 360-400 mio. kr.

Nu har Sanistål valgt at nedjustere forventningerne til 2008-regnskabet yderligere således, at man nu kalkulerer med et driftsunderskud på 150 mio. kr., og herudover kommer nedskrivninger af stållagrene til at koste 50 mio. kr. Samlet forventer koncernen et underskud før skat på 500 mio. kr.

- Som i de første tre kvartaler af 2008 har omsætning og bruttoavance også i fjerde kvartal udviklet sig tilfredsstillende – undtagen bruttoavancerne på stålområdet. Året sluttede med øgede markedsandele på næsten alle områder. Indtil sidste del af november 2008 var koncernens realiserede driftsresultat (ekskl. salg af ejendomme) i harmoni med forventningerne. Perioden derefter har derimod været stærkere præget af de svækkede konjunkturer end forventet. Således er navnlig konstateret en kraftigt reduceret avance på stål som følge af både reducerede priser og lavere salg, skriver Sanistål i en fondsbørsmeddelelse.

Også 2009 ventes at blive et omtumlet år for Sanistål. Koncernen har valgt ikke at angive nogen forventningstal for året med den begrundelse, at det er svært at forudsige forløbet. Samtidig forsætter man sine rationaliseringsplaner, der både betyder forenkling af logistikken og andre omstruktureringer.

Derudover har man valgt at styrke selskabets kapitalgrundlag ved etablering af ansvarlig lånekapital på 300 mio. kr. Det sker som et alternativ til en udvidelse af aktiekapitalen. Den ansvarlige lånekapital etableres ved, at selskabets A-aktionærer indskyder 50 mio. kr., og selskabets bankforbindelser konverterer 250 mio. kr. af deres usikrede lån. De ansvarlige lån er stående lån med ca. tre års løbetid. Så længe de ansvarlige lån løber, vil der ikke blive betalt udbytte. Der er samtidig indgået aftale om fortsat dækning af selskabets finansieringsbehov igennem forlængelse af selskabets resterende kreditfaciliteter i bankerne.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094