23948sdkhjf

Millionbedrageri mod Vestas i Spanien

På baggrund af en række uregelmæssigheder i selskabets interne regnskaber, har Vestas Eólica konstateret, at der er begået bedrageri mod selskabet af nuværende og tidligere ledende medarbejdere.
Det spanske datterselskab har derfor informeret de spanske myndigheder om disse uregelmæssigheder for at sikre, at forholdene bliver undersøgt, og de nødvendige forholdsregler taget.

De spanske advokater og revisorer, som Vestas har sat på sagen, vurderer, at der er tale om svindel for omkring 90 mio. kr. Dette beløb forventes den forestående efterforskning nu at kaste yderligere lys over. Bedrageriet er sket ved, at de mistænkte har udstedt falske fakturaer på ikke-eksisterende serviceydelser, som så er blevet udbetalt til selskaber, der helt eller delvist ejes af de mistænkte. Samtidig har de involverede oprettet firmaer med det formål at investere i vindmøller, reservedele og serviceaftaler i Vestas for derved at kunne hvidvaske pengene fra ulovlighederne.

Ledelsen i Vestas Eólica er af den opfattelse, at de mistænkte gennem deres adfærd har været i stand til at opnå lavere priser eller andre former for kompensationer. På den måde har de involverede selskaber, drevet af den mistænkte personkreds, kunnet opnå priser under markedsniveau og derved kunnet tilegne sig en ulovlig økonomisk gevinst.

Uregelmæssighederne blev opdaget i slutningen af 2008 af det spanske datterselskab. Så snart omfanget og arten af disse uregelmæssigheder stod klart for de spanske advokater og revisorer, tog Juan Araluce, President for Vestas Mediterranean A/S kontakt til koncernchef Ditlev Engel, ligesom de spanske myndigheder blev informeret.

- Der er tale om en trist og meget beklagelig sag, hvor betroede medarbejdere tilsyneladende har svigtet den tillid og det ansvar, der er vist dem, siger Ditlev Engel.

De nævnte uregelmæssigheder er løbende blevet udgiftsført, hvorfor Vestas' fremtidige regnskaber ikke forventes at blive negativt påvirket af svindelen.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156