23948sdkhjf

Underleverandør vokser i Ukraine

Stigende råvarepriser presser indtjeningen hos metalvarefabrik.

Indtjeningen er på et stabilt, højt niveau hos N. Graversens Metalvarefabrik. Det viser underleverandørens nyeste regnskab, hvor resultatet før skat fastholdes på godt 7,1 mio. kr.

Den stabile udvikling skal findes i en høj kapacitetsudnyttelse på fabrikkerne i Balling ved Skive og i Ukraine. Den ukrainske fabrik har en stigende aktivitet, og her blev en 2.500 kvadratmeter stor udvidelse af fabrikken taget i brug i regnskabsåret. Den øgede omsætning i landet sker, selvom det samlede salg ligger stabilt.

- Der er sket et skifte, så godt halvdelen af vores omsætning bliver produceret på vores ukrainske fabrik. Emnerne, som fremstilles i Ukraine, er typisk de emner, som er arbejdstunge, siger administrerende direktør Christen Bo Justesen, N. Graversens Metalvarefabrik.

Antallet af ansatte ligger stabilt på cirka 50 i Danmark og cirka 175 i Ukraine. Direktøren har gang i en investeringsplan, som i det seneste og nuværende regnskabsår skal gøre pladebearbejdningen i primært Danmark mere effektiv og konkurrencedygtig.

Stigende råvarepriser svækker indtjeningen

I det seneste kvartal har stålprisen taget et voldsomt hop, og det vil sætte indtjeningen under pres i 2016/2017-regnskabet.

- Det bliver en kamp at få påvirkningen minimeret. Både for vores kunder og for os selv. Vi ser en ret voldsom tendens, og derfor skal vi optimere, absorbere og give noget af stigningen videre. Råvarepriserne går voldsomt i den forkerte retning - især i det seneste kvartal, siger direktøren og tilføjer, at det bliver en udfordring at holde indtjeningsniveauet.

Underleverandøren forventer dog en aktivitetsstigning i 2016/2017. Stigningen vil blandt andet ske, fordi metalvarefabrikken går længere ind i kundernes logistik, hvilket betyder, at Salling-virksomheden leverer mere komplette og montageklare komponenter til sine kunder.

N. Graversens Metalvarefabrik A/S
mio. kr. 2015/16 2014/15
Bruttofortjeneste 16,2  16,6 
Driftsresultat 7,4  7,5 
Resultat før skat 7,2  7,1 
Årets resultat 5,6  5,4 
Balancesum 49,7  49,7 
Egenkapital 22,5  21,9 
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2016    

 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079