23948sdkhjf

Universal Robots efterspørgsel boomer

Både Universal Robots, og den danske forhandler Bila Robotics oplever stor efterspørgslen på de fleksible robotter

Et stigende antal virksomheder i den danske industri har valgt at investere i robotter, når arbejdskraften bliver svær at skaffe nok af.

Nu oplever den danske robotproducent, Universal Robots, og deres danske forhandler Bila Robotics derfor et boom i efterspørgslen på fleksible robotter, der også kan løse kapacitetsproblemer ved sæsonudsving.

- De stigende krav til stor fleksibilitet og hurtige omstillinger i industrien matcher rigtigt godt med vores samarbejdende robotter, der kan bruges til mange af de relativt simple opgaver i små- og mellemstore fremstillingsvirksomheder. Derfor ser vi nu, at mange virksomheder gearer deres produktionskapacitet med vores intuitive cobots. Og medarbejderne er som regel godt tilfredse med at lade robotter minimere overarbejdet eller de skæve vagter, konstaterer Per Kloster Poulsen, regional sales director, Universal Robots.

En robot varetager fire mands manuelle arbejdsopgaver

Beskæftigelsen i den private sektor har haft pilen opad siden foråret 2013, og virksomhederne har oplevet, at flere og flere job er vanskelige at besætte, ifølge Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Udover at robotter er et nyttigt værktøj mod flaskehalsproblemer, så får de også mundvigene op hos de budgetansvarlige. 

- For hver robot-arm vores kunder installerer, tjener de mellem en kvart og en halv million om året. Det gør de, fordi robot-armen gør det muligt for medarbejderne at mangedoble deres produktivitet, hævder Jan Bisgaard, CEO hos BILA Robotics, der som forhandler af Universal Robots leverer robotarme til både integratorer, maskinbyggere og slutbrugere i den danske industri.

En af de virksomheder, der bruger fleksibel dansk robotteknologi til at tjene penge med, er Dancake. Herfra fortæller produktionschef Palle Jessen, at han i marts implementerede en UR10-robot, som nu varetager fire mands manuelle arbejdsopgaver.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109