23948sdkhjf

15 lastvognsmekanikere bestod alle svendeprøven

Tre af lærlingene udførte deres svendeprøve på Skjern Tekniske Skole til karakteren 12 – og der blev ikke givet karakterer under 4.
Efter tre intense dage med fejlfinding og reparation modtog 15 lærlinge på Skjern Tekniske Skole torsdag deres svendebrev som lastvognsmekaniker som bevis på veludført svendeprøve. Niveauet var højt. Ikke bare i toppen, hvor tre lærlinge opnåede topkarakteren 12, men generelt. Karaktererne lå fra 4 til 12 på den nye skala, hvor karakteren 4 svarer til 7 på den gamle 13-skala.

To af lærlingene, som fik 12, er udlært på samme arbejdsplads, nemlig Beredskabsstyrelsen Midtjylland, Herning. Takir Larsen hovedrenoverede gearkassen til en Volvo FL6 samt fejlsøgte et ladeanlæg, og Anders Torndahl Sørensen fejlsøgte og udskiftede en toppakning, udskiftede kølekompressoren til et klimaanlæg og adskilte og opsmurte en fodbremseventil.

Den tredje med karakteren 12, Bjarke Faurschou-Sørensen, monterede en brændstofpumpe, fejlsøgte et EBS-bremsesystem og indstillede en luftstyret ABL-ventil, der automatisk tilpasser bremsekraften, så den passer til lastvognens aktuelle vægt. Han er i lære hos Fiskbæk Lastvogns-Service A/S, Randers.

De tre vil nu blive indstillet til Metalindustriens Lærlingsudvalgs Pris for deres præstation.

Kilde: Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern - http://www.uc-rksk.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109