23948sdkhjf

SP Group på opkøb i Sverige

Gennem datterselskabet Gibo Plast har virksomheden købt svensk selskab for 33 mio. kr.
Købet af svenske PlexxOpido med speciale i vakuumformning af plast produkter skal være med til at styrke SP Groups position i det nordlige Europa.

- Købet af PlexxOpido accelererer SP Groups vækst. Vi køber en velfungerende og velpositioneret virksomhed ud fra en klar overbevisning om, at vi i fællesskab kan udnytte vores erfaringer inden for udvikling, produktion og salg af vakuumformede produkter til at styrke konkurrencekraften og skabe en endnu stærkere position internationalt, siger SP Groups adm. direktør Frank Gad.

Direktøren fortsætter
PlexxOpido har produktion og montage i Sverige samt salgskontor i Norge. Arild S. Johnsen fortsætter som administrerende direktør for PlexxOpido, mens SP Groups adm. direktør Frank Gad bliver ny bestyrelsesformand for virksomheden.

- PlexxOpido kører godt. Men jeg er sikker på, at vi kan udvikle os endnu stærkere som en del af SP Group til gavn for kunder og medarbejdere, og jeg ser frem til, at medarbejderne i PlexxOpido og jeg bliver en del af en stor og meget konkurrencedygtig virksomhed, siger adm. direktør hos PlexxOpido Arild S. Johanson.

PlexxOpidos fabrik i Sverige blev etableret i 1994 og er løbende udbygget. Kunderne er især globale virksomheder inden for maskinbygningsindustrien. PlexxOpido fortsætter sit virke under det hidtidige navn.
PlexxOpido omsætter for ca. 65 mio. kr. med et normaliseret EBITDA på ca. 6-7 mio. kr. p.a. Virksomheden beskæftiger ca. 45 fuldtidsansatte, der forventes at fortsætte.

Transaktionen & Forventninger til fremtiden
Den samlede enterprise value svarer til 33 mio. kr., hvoraf 20 millioner kroner betales kontant ved closing. 4 mio. kr. finansieres af sælger med et uforrentet gældsbrev der indfries om 12 måneder. SP Group overtager den nettorentebærende gæld i PlexxOpido. Den udgør ca. 9 mio. kr.

SP Group finansierer købet af PlexxOpido ved lånoptagelse. Der udstedes ingen nye aktier som følge af købet.

PlexxOpido forventer at omsætte for ca. 8 mio. kr. i den resterende del af året med et resultat før skat på ca. 0,5 mio. kr. (svarende til ca. 65 mio. kr. i omsætning og 3 mio. kr. i EBT på helårsbasis).
Herfra skal trækkes omkostninger til købet samt til integration, hvorfor nettoindtjeningen i 2016 forventes at være tæt på 0.

SP Group opjusterer derfor ikke sine forventninger til omsætningen eller nettoresultatet for hele året. Der forventes fortsat en omsætning i niveauet 1.500 mio. kr. med et resultat før skat og minoriteter i niveauet 120 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094