23948sdkhjf

Plastindustrien glæder sig over afskaffelsen af PSO-afgiften

Hos brancheforeningen Plastindustrien er der stor tilfredshed med, at et flertal på Christianborg netop har aftalt at afskaffe PSO-afgiften. Ifølge Thomas Drustrup, administrerende direktør i Plastindustrien, er det en politisk beslutning, der kommer mange danske plastvirksomheder til gavn.

En afskaffelse af PSO-afgiften har længe stået højt på ønskelisten hos brancheforeningen Plastindustrien, der repræsenterer 230 – fortrinsvis mindre og mellemstore – danske plastvirksomheder.

Derfor er Thomas Drustrup, administrerende direktør i Plastindustrien, også meget tilfreds med den politiske aftale, der sikrer, at PSO-afgiften bliver afskaffet.

- Det er ingen hemmelighed, at danske plastvirksomheder kæmper for at fastholde arbejdspladserne herhjemme. Mange af vores produktionsvirksomheder har i høj grad været presset af PSO-afgiften, som deres udenlandske konkurrenter slet ikke er pålagt i samme grad. Derfor er det rigtig godt, at der nu er flertal for en afskaffelse, så det ikke bliver endnu dyrere at producere i Danmark.

Thomas Drustrup fortsætter:

- Der er plastvirksomheder, som betaler et PSO-beløb svarende til lønnen for flere fuldtidsansatte, og det er selvsagt en uholdbar situation. I et klimamæssigt perspektiv er PSO-afgiften også usmart. Energiafgiften medvirker nemlig til, at produktion og arbejdspladser rykker til udlandet, hvor industrien er langt mindre energieffektiv end i Danmark. Vi har over en længere periode drøftet situationen med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt og en række folketingsmedlemmer, og det glæder mig rigtig meget, at der nu er blevet lyttet til vores argumenter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125