23948sdkhjf

Råvarekommentar: Kobber – producenterne holder stand

Den sidste måned har ikke budt på mange opløftende nyheder for kobberprisen.
Der ses fortsat relativt store leveringer ind på LME-lagrene, mens efterspørgselsindikatorerne (PMI, industriproduktionen, beskæftigelsestal, påbegyndt boligbyggeri etc.) indikerer fortsatte svaghedstegn. De lavere priser kombineret med opstramninger på kredit har endnu ikke givet sig til udslag i nedlukning af produktion og/eller annulleringer af fremtidige projekter af et betydeligt omfang.

Den toneangivende kobberkontrakt på LME er faldet yderligere 15 % siden november og handler i skrivende stund 3.070 dollars per ton. Prisudviklingen er stadig præget af udviklingen på aktiemarkederne samt finansielle spillere, der enten reducerer købte eller etablerer nye solgte positioner.

Ses der lidt ud på priskurven, har man mere eller mindre set en parallelforskydning ned, hvilket vil sige, at kobber med et års levering p.t. handles til 3.250 dollars per ton.

Alt i alt er det svært at få øje på kortsigtede forhold, der skal understøtte en fornyet optrend. Det vurderes derfor fortsat, at kobberprisen kan falde yderligere ned mod et niveau i underkanten af 3.000 dollars per ton på 1-3 måneders sigt.

Kilde: Jyske Bank - http://www.jyskebank.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.739