23948sdkhjf

Finanskrisen gjorde os hurtige

Vækstvirksomheden PH Spaanteknik er kommet ud på den anden side af finanskrisen som en stærkere og mere effektiv virksomhed. Nu skal der investeres i fremtiden.
Fra den ene dag til den næste stoppede ordrerne med at tikke ind til metalvirksomheden PH Spaanteknik i Aalestrup syd for Aars, der er specialiseret i CNC-drejning og -fræsning af metal- og plastemner og montage af bearbejdede dele. Direktør og stifter Preben Hansen husker de dage i september 2008, som var det i går:

- Alt blev bare stille. Sådan helt fuldstændigt stille. Det var ikke særligt morsomt, husker Preben Hansen, der startede virksomheden i 2001.

Da ordrerne langsomt begyndte at vende tilbage, var det tydeligt, at noget havde ændret sig.

- De bestilte partier var små, og kravet fra vores kunder var, at vi kunne levere det færdige produkt inden for ganske få arbejdsdage, siger Preben Hansen.

Både han og medarbejderne tog udfordringen op, og i dag er PH Spaanteknik en anden virksomhed. Uden at slække på kvaliteten, har virksomheden i dag en leveringstid, der er tre gange hurtigere end før finanskrisen. Hvis en ordre løber ind tirsdag morgen, så går den typisk ud af portene tirsdagen efter.

Kunderne er vendt tilbage
Den hurtigere leveringstid har sat gang i ordrerne, og PH Spaantekniks medarbejdere arbejder i toholdsskift, så maskinværkstedet nu udnyttes til maksimum.

Den nye fremgang satte Preben Hansen over for et valg: Skulle han køre en nedslidningsstrategi på den nuværende maskinpark og tjene gode penge her og nu, eller skulle han udvide?

Valget faldt på det sidste.

- Det første ville være for kedeligt. Jeg kan godt lide at vise, at vi kan få tingene til at vokse her i det såkaldte Udkantsdanmark, siger Preben Hansen.

Derfor har han sat gang i en vækststrategi sammen med bestyrelsesformand for virksomheden Henrik Steen, som tidligere i år købte sig ind i virksomheden.

Henrik Steen er tidligere ejer og medstifter af Hycon, der producerer hydrauliske drivstationer til byggeindustrien.

- Henrik kommer med en stor viden inden for metalindustrien, og han har tidligere bevist, at han kan skabe vækst, og han vil fremover arbejde fast i virksomheden et par dage om ugen.

Ny fabrikshal
Den 16. december står en ny 1.000 kvadratmeter fabrikshal færdig, som skal skabe rum for den stigende aktivitet i virksomheden. Ifølge den lagte femårsplan skal der inden for de kommende år ansættes yderligere ti mand, så det samlede antal ansatte når op på 30.

Men uanset udvidet ejerkreds og nye tilbygninger, så rokkes der ifølge direktør Preben Hansen ikke ved kernen i PH Spaanteknik:

- Vi har fundet opskriften på succes i vores branche for halvfabrikata til fremstillingsindustrien, og den fraviger vi ikke – nemlig fleksibilitet og kort leveringstid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109