23948sdkhjf

Ingen krise hos AB&CO

AB&CO har endnu ikke set finanskrisen i ordrebogen. Faktisk har ordresituationen aldrig været så god før.
For femte år i træk er overskuddet stigende - og i indeværende regnskabsår, der slutter 30. april 2009 - er ordrebogen allerede bedre end hele sidste regnskabsår mht. bruttoavance (dækningsbidrag), og dermed er også forventningerne til rekordoverskud store.

Firmaet blev for et par måneder siden kåret som årets 12. mest succesfulde ejerledede virksomhed udvalgt blandt 9.000 virksomheder, hvis regnskaber blev gennemgået. Endvidere har firmet igennem de sidste tre år fået den eftertragtede D&B rating AAA i soliditet.

Ingeniør Arvid Blom etablerede virksomheden tilbage i 1988 og udvidede firmaet i 2000 ved at opkøbe den konkursramte kedelproducent Termo Trading A/S. Han kommenterer de gode tal:

- Vi er naturligvis meget ydmyge over denne atypiske medvind, når vi samtidig ved, at så mange leverandører, kunder og andre forretningsforbindelser har det hårdt.

- Omvendt bør vi vel også vise, at det går godt. Vi må stå frem og vise, at man godt må dæmpe pessimismen, og at der altid er et lys for enden af tunnelen, fortsætter han.

Efter hans mening bør virksomhederne dog indstille sig på, at krisen kommer – det er uundgåelig. Men det er dybest set blot et forretningsmæssigt forhold, som den dygtige virksomhedsleder tager hånd om ligesom alle andre udfordringer.

- Løsningen for den mindre virksomhed er, at den konsoliderer sig økonomisk igennem fokusering på primærkunder, primærprodukter og likviditeten. Vent lidt med den nye satsning og den nye investering, hvis du kan. Kig i stedet virksomheden efter i sømmene – er det noget, som man nu kan bruge tiden på at rette op, så det kører bedre – indkøb, kreditter, bankforholdet, vedligeholdelse, sikkerhedstjek. Måske har du ikke gjort nok ud af at markedsføre dig – hvad med relevante pressemeddelelser med spændende indhold? Og hvis du skal i gang med noget større - så indlej folk, brug vikarer og outsource arbejde når du kan, lyder det fra Arvid Blom.

- Hos AB&CO vil vi være forberedte, og vi bruger den samme mentalitet, som når vi er på forkant med vore produkter. Så i den aktuelle situation mener vi, at vi kan lægge os, så vi surfer ned ad bølgen - også selvom det er en tsunami. Men der skal derfor padles godt til for at komme på den rigtige side af bølgen, og det betyder, at vi er i gang med forskellige tiltag allerede nu.

AB&CO er en ingeniør- og produktionsvirksomhed, der leverer kedler og varmevekslere til procesopvarmning. Forretningsmæssigt er der tale om et nicheområde, hvor en stor del af produkterne i meget høj grad fremstilles efter kundernes særlige ønsker – blandt andet specialdesign med høje temperaturer og tryk.

Kilde: AB&CO - http://www.abco.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094