23948sdkhjf

Siemens storfavorit til ny, gigantisk havmøllepark

Et konsortium bestående af DONG, E.ON og det arabiske energiselskab Masdar er for øjeblikket i gang med de sidste beregninger af en 1.000 MW stor havmøllepark.
Den gigantiske vindmøllepark London Array skal placeres 20 km ud for den britiske by Kent, og ifølge Berlingske Business er Siemens storfavorit til at levere de ca. 340 vindmøller, som parken skal bestå af.

- Vi er i færd med at indhente tilbud fra de firmaer, der har mod på at levere til London Array. Siemens er i hvert fald selvskrevet, ja måske den eneste, til at komme med bud som leverandør af havvindmøller. Det er jo reelt kun dem, der udbyder havmøller i øjeblikket. Vi kigger på tallene. Hvis der er en god case, vil vi meget gerne opføre vindparken. Hvis der er en dårlig case, så dropper vi projektet, udtaler Anders Eldrup, koncernchef i DONG, til Berlingske Business.

Den endelige beslutning om opførelse af London Array vil blive taget til foråret. Herefter er det planen, at første del af vindmølleparken, i alt 175 vindmøller, skal være klar til drift i 2012. Efter en række miljøvurderinger vil myndighederne herefter kunne give startskuddet til anden etape i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096