23948sdkhjf

Ny 5-akset fræser skal hjælpe Armiga med emner i mellemområdet

Underleverandøren fra Thisted har suppleret sin i forvejen omfattende maskinpark med en ny Mazak-fræser.
- Vi har en endnu større maskine i forvejen, men denne her dækker os ind på emner i mellemområdet. Den skal udfylde et hul mellem vores store og små maskiner, forklarer Lars Gasberg om den nye Mazak VTC 800/30SR, som Armiga har anskaffet.

Den ny fræser har følgende arbejdsområde; x3000, y800 og z720. Samtidig er den udstyret med en d-akse således, den kan dreje spindlen +/- 110 grader, og den er udstyret med rundbord således, man kan køre fuld 5-akset produktion. Ifølge Lars Gasberg er der tale om en højhastighedsmaskine med et omdrejningstal på 18.000 omdrejninger på spindel, og der er samtidig tale om en særdeles stærk spindel på 45 KW.

- Det er den nyeste maskine fra Mazak, og allerede nu har det været en stor succes for dem. De har aldrig haft så stor efterspørgsel efter en maskine, som de har på denne, forklarer Lars Gasberg og fortsætter:

- Den er særdeles velegnet til lange emner og til emner i aluminium og derudover godt kvalificeret til serieproduktion, da maskinen kan deles op, så den kan køre pallettefunktion, så man kan producere på den ene side, mens man stiller op på den anden side.

Hos Armiga har man netop afsluttet sidste kursusdag på den og er dermed klar til egentlig produktion. Og selv om medierne taler ivrigt om finanskrisen for øjeblikket, er Lars Gasberg ikke i tvivl om, at man nok skal få den nye maskine belagt.

- Det at vi har anskaffet den er jo også et signal om, at vi tror på fremtiden og ikke er bange for at investere. Og vi forventer os faktisk meget af den, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062