23948sdkhjf

Sidste slag fra en messe-veteran

Dette års Elmia Subcontractor-messe blev en helt speciel oplevelse for tidligere ejer af H. Sindby & Co., Keld Larsen. Det var nemlig sidste gang, han havde ansvaret for at repræsentere den sydjyske grossist på messe.
305! Så mange messer har Keld Larsen deltaget på. Og han har ikke bare kigget forbi, men været ansvarlig for at stille H. Sindby & Co.’s stand op og repræsentere virksomheden på messen. Men med sidste måneds Elmia-messe i Jönköping er det uigenkaldeligt slut, for til nytår stopper han officielt hos H. Sindby & Co., og selv om han fastholder kontakten med virksomheden på konsulentbasis, er det ikke længere ham, der skal være til stede på de mange messer.

- Det er selvfølgelig lidt vemodigt at have overstået den sidste messe, men til gengæld synes jeg også, at jeg nu har aftjent min værnepligt, så nu skal der nye kræfter til. Jeg har været med siden 1971, hvor jeg var med på min første messe og har derefter deltaget på 305 messer – primært i Norden, men også i det resterende Europa, fortæller Keld Larsen, der debuterede på messen Autoteknik i Forum i København.

- Jeg har altid godt kunnet lide at komme på messerne. Det har altid givet gode muligheder for at komme i kontakt med kunderne og få løst nogle opgaver for dem. Men det er også hårdt arbejde at planlægge alt i detaljer og hjælpe med op- og nedtagning. Det tager jo gerne tre-fire dage udover selve messeperioden, fortsætter Keld Larsen.

Som erfaren messemand har han også kunnet se, hvordan messerne har ændret sig over tid, men alligevel mener Keld Larsen ikke, at det er så meget anderledes at udstille på en messe i dag.

- Jeg synes ikke, at messerne har ændret sig voldsomt fra dengang. Der har nok været flere besøgende dengang, men da havde man jo heller ikke konkurrence fra internettet, hvor der i dag findes mange gode hjemmesider, hvor folk kan se produkterne. Dengang havde man også andre åbningstider. Man havde gerne åbent om aftenen, hvor folk kunne komme og kigge. Til gengæld er det nok spredt over flere dage i dag, siger Keld Larsen.

Han er dog ikke i tvivl om, at de mange messer har været besværet værd både for ham selv og virksomheden. På Elmia Subcontractor blev det til 135 nye kontakter, og på den forrige messe, virksomheden var på i Tampere i Finland, blev det til ca. 200 kontakter, og den store succes tilskriver han blandt andet den brede appel, som H. Sindby & Co. har.

- Sindby favner bredt med hensyn til produkter, og vi leverer til den generelle industri. Kendetegnende for de stande, vi har opbygget, har altid været, at vi har præsenteret mange produkter på standen. For os har det altid været vigtigt, at de besøgende havde en masse at kigge på og røre ved – og det uanset om vores stand fyldte 9 kvadratmeter eller 350 kvadratmeter, fortæller Keld Larsen.

Selv om han nu har sat punktum for den sidste messe, regner han ikke med at kunne holde sig helt væk fra messerne, men næste gang bliver det som besøgende og ikke som udstiller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173