23948sdkhjf

Vestas modtager sin største ordre nogensinde i USA

Vestas-koncernen har modtaget en rekordordre på vindmøller i USA. Møllerne skal leveres fra sommeren 2006 og frem til slutningen af 2008.
Ordren til Vestas lyder på 600 MW i USA bestående af V82-1,65 MW og V80-1,8 MW vindmøller med mulighed for yderligere 200 MW.

Vestas har modtaget ordren af Horizon Wind Energy, LLC (tidligere Zilkha Renewable Energy), som gennem flere år har været kunde hos Vestas.

Horizon Wind Energy er beliggende i Houston, Texas og er et 100%-ejet datterselskab af Goldman Sachs-koncernen, som er en førende global investeringsbank. Horizon har en vindprojekt-portefølje på 5.000 MW bestående af vindprojekter i forskellige udviklingsstadier i mere end ti amerikanske stater.

- Det glæder os at kunne fortsætte vores mangeårige relation til Vestas. De Vestas-vindmøller, som vi tidligere har købt, har opnået imponerende resultater, hvad angår rådighedsfaktor og produktion. Horizon ser frem til et tæt samarbejde med Vestas de næste tre år, så vi sammen kan hjælpe vores kunder med at dække det stigende behov for ren og rentabel vedvarende energi, siger adm. direktør for Horizon Wind Energy, Alec Dreyer.

Vestas skal levere og idriftsætte vindmøllerne, og ordren omfatter endvidere en fem-årig vedligeholdelses- og serviceaftale.

Afskibning af møllerne påbegyndes i juni 2006 og vil fortsætte indtil sent i 2008. Alle vindmøllerne forventes idriftsat før udgangen af 2008.

Vestas oplyser, at ordren ikke kommer til at påvirke koncernens forventninger til 2005 og 2006.

Kilde: Fondsbørsmeddelelse fra Vestas. Københavns Fondsbørs, http://www.cse.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078