23948sdkhjf

Comeback til Vestas' havvindmøller – henter stor britisk ordre

Vestas har modtaget en ordre på et offshore vindkraftværk med en kapacitet på i alt 300 MW.
Vindkraftværket, Thanet Offshore Wind Farm, består af 100 stk. V90-3,0 MW-vindmøller, som vil blive placeret i havet 11,3 km fra Foreness Point i Themsen-flodmundingen i den østligste del af kystlinjen ved Kent i Storbritannien.

Ordren er modtaget fra Vattenfall Wind Power, og ordren omfatter design, levering, opstilling, test og idriftsættelse af de 100 vindmøller samt en femårig drifts- og vedligeholdelsesaftale. Vattenfall er ansvarlig for fundamenter, offshore- og onshore kabler med transformerstation og offshore installationsskibe.

- Vi glæder os meget over at skulle levere vindmøller til Thanet Offshore Wind Farm, som er et af de første ”runde-to”-projekter, som skal gennemføres i Storbritannien. Ordren cementerer Vestas' engagement inden for offshore vindmarkedet, og vi glæder os selvfølgelig over, at en professionel og vigtig spiller som Vattenfall Wind Power endnu engang har besluttet at arbejde sammen med Vestas, siger Anders Søe-Jensen, President for Vestas Offshore A/S.

Levering af møllerne forventes at finde sted i løbet af 2009 og 2010, og vindkraftværket forventes installeret i 2010. Anders Dahl, Direktør for Vattenfall Wind Power, siger:

- Vestas er en af verdens førende inden for vindenergi, og vi føler os derfor meget trygge ved at vælge Vestas til at levere vindmøllerne til Thanet Offshore Wind Farm. Da projektet er et af de første ”runde-to”-projekter, er det af største vigtighed, at Thanet Wind Farm bliver en succes, og det er vores faste overbevisning, at aftalen med Vestas hjælper os med at sikre det nødvendige engagement for projektets succesfulde gennemførelse.

Mandag hentede Vestas ligeledes en irsk ordre, hvor man skal levere 19 stk. V90-3,0 MW-vindmøller til Boggeragh Mountains-projektet beliggende i amtet Cork i Irland.

Ordren er modtaget fra Green Energy Company Ltd og omfatter levering, installation og idriftsættelse af vindmøllerne, et VestasOnline Business SCADA-system samt en langsigtet serviceaftale.

Kilde: Vestas - http://www.vestas.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203