23948sdkhjf

Skibsredere aflyser nybygninger i hobetal

Mangel på kapital gør, at stadig flere rederier er nødsaget til at aflyse ordrer på nye skibe.
Finanskrisen rammer hårdt på verdens skibsværfter, der i stigende grad må se ordrer blive trukket tilbage. Det er ganske enkelt mangel på kapital, der tvinger rederierne til at opgive nybyggerierne. Finanskrisen har nemlig fået rederiernes kreditværdighed til at falde, og det betyder, at banken stadig oftere smækker pengekassen i, når skibene skal finansieres. Det skriver EPN.

- Vores estimat er, at op mod halvdelen af de samlede skibsordrer på omkring 700 mia. dollars vil forsvinde. Dels fordi flere af ordrerne er spekulative, dels fordi flere rederier vil gå konkurs eller trække sig fra markedet, fordi fragtraterne er styrtdykket, forklarer vicedirektør i Rederiforeningen, Jan Fritz Hansen, til EPN.

Også hos danske rederier forventes det at medføre aflyste byggerier. Jan Fritz Hansen bekræfter, at flere danske rederier ventes at ville genforhandle deres ordremasse, men han tvivler på, at der her bliver tale om en halvering af ordrerne, snarere bliver der tale om en nedgang på nogle få procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14