23948sdkhjf

Tre iværksættere starter ny overfladebehandlingsvirksomhed.

Den 1. december 2008 opstarter tre ihærdige iværksættere produktionen af overfladebehandling af rustfrit stål i en nyopført fabrikshal på Hesselly i Kolding.
Der er investeret mere end 10 mio. kr. i projektet - heraf størsteparten i bygningen, der er udstyret med et moderne og miljørigtigt produktionsapparat. På trods af de lidt dystre konjunkturer bevarer trekløveret optimismen.

Dansk Overflade Center A/S eller DOC – som de ønsker at blive kaldt i daglig tale – er godt nok ny leverandør i et marked præget af personlige relationer og gamle kendinge. Men det skræmmer ikke DOC, der både agerer som ”den nye dreng i klassen”, men som også kan prale af at have en af landets mest erfarne bejdsespecialister.

Bejdsningen foregår i produktionshallen og ude hos kunden
DOC kan den 1. december trykke på startknappen til en 1.100 kvadratmeter stor produktionshal med det nyeste inden for ventilation og udsugning. Forretningsområdet er bejdsning og glasblæsning af emner udført i rustfrit stål – lige fra miniature emner til store tanke og kar. Kundekredsen skal således findes blandt landets smedeværksteder, maskinproducenter og inden for alle grene af fødevare- og medicinalproduktion.

Ved mobile emner hjemtages produkterne til produktionshallen i Kolding, hvor bejdsningen finder sted. Ved store og mere stationære emner – som fx kedler, tanke og kar – foretages bejdsningen på stedet. En vigtig målgruppe er også offshore, hvor brugen af rustfrit stål er udbredt, og hvor slidtagen er stor. Bejdsningen rengør emnet og efterlader det rustfrit med en flot finish.

Erfaren herre ombord
Der kræves en vis erfaring før man bør give sig i kast med de ikke helt ufarlige processer, og det er lige nøjagtig, hvad John Nûk Hansen er i besiddelse af. I mere end 20 år har han arbejdet med forskellige former for overfladebehandling, hvoraf bejdsning af rustfrit stål har været en kernekompetence. Med John Hansens egne ord er han – sine kun 49 år til trods – en af de ældste aktører i branchen – altså når ancienniteten måles i erfaring inden for netop bejdsning.

Det er med afsæt i John Hansens ekspertise inden for bejdsning, at DOC nu søsætter
projektet. Med sine to kompagnoner danner de tre iværksættere efter eget udsagn et perfekt team. Michael Brink Pedersen, der har en fortid som revisor og senest som administrerende direktør i pakkedistributionsvirksomheden, GLS, varetager det administrative og økonomiske ansvar i DOC. Tim Larsen, trioens yngste medlem, er ligesom John Hansen en erfaren overfladebehandler. I det daglige kommer han til at stå for produktionen – både inhouse og ude hos kunderne. John Hansen er ansvarlig for salget, men vil også være at finde i produktionen.

DOC har allerede formået at tiltrække nye kunder til forretningen, hvad der i høj grad kan tilskrives John Hansen og hans mange kontakter i branchen.

Den 27. november afholder DOC åbningsreception i sine lokaler på Hesselly 12 i Kolding fra kl. 13 til 16. Receptionen er åben for nye og fremtidige kunder, samarbejdspartnere, venner og familie samt husets mange kontakter i branchen.

Kilde: Dansk Overflade Center

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125