23948sdkhjf

Roblon sætter division til salg

Fremover satser den nordjyske virksomhed på kabelvirksomheden samt produktionsudstyr og service
Roblon i Frederikshavn har udarbejdet en ny strategiplan for de kommende fem år. Roblon Engineering og Roblon Industrial Fiber er udpeget som kerneforretningen med markant markedspotentiale. Det oplyser selskabet.

Forretningssegmentet Roblon Lighting indgår derimod ikke i kerneforretningen. Roblon Lighting, der har et stærkt brand inden for specialdesignet fiberoptisk lys, drives fremadrettet som en porteføljevirksomhed med henblik på frasalg.

Visionen
Roblon vil være den foretrukne leverandør til udvalgte strategiske kunder de i to kernesegmenter:

Roblon Engineering tilstræber en position som global markedsledende udbyder af produktionsudstyr og services til udvalgte strategiske kunder i tovværksindustrien. Desuden satser selskabet på at opnå en position som nicheudbyder af udstyr til fremstilling og opvikling af kabler til den fiberoptiske kabelindustri samt øvrige udvalgte industrier.

Roblon Industrial Fiber tilstræber en
Så meget vil Roblons vokse
I strategiperioden 2016/2017–2020/2021 forventer selskabet at nå:

• En årlig organisk omsætningsvækst på minimum 7 procent
• En EBIT-margin på minimum 10 procent
• En årlig vækst i resultat pr. aktie på minimum 7 procent
• Et afkast af den investerede kapital (ROIC) på minimum 15 procent før skat
position som totalleverandør af styrkeelementløsninger til udvalgte strategiske kunder i den fiberoptiske kabelindustri. Desuden tilstræbes en position som markedsledende udbyder af styrkeelementer til Offshore industrien.[/i]

Klar til opkøb
Selskabets forventer at nå visionen for 2020/2021 gennem organisk vækst og tilkøb - Roblon besidder det finansielle beredskab hertil, lyder det fra selskabet.

De strategiske initiativer koncentreres om en forøget salgsindsats, med udgangspunkt i key account management over for såvel bestående som en tilgang af nye udvalgte strategiske kunder på det globale marked. Salgsindsats og produktudvikling vil blive øget for at nå de økonomiske mål. Derfor forventer selskabet, at investeringer hertil vil påvirke driftsresultat og nøgletal negativt i strategiperiodens første år.

For 2015/2016 fastholder Roblons ledelse forventningerne til et resultat før skat i på 25 mio. kr. Fordi Roblon Lighting vil blive drevet som en porteføljevirksomhed, der skal sælges, bliver selskabets totalomsætning i 2015/2016 reduceret med cirka 20 mio. kr. Dermed bliver forventningen til totalomsætningen reduceret fra 250 mio. kr. til 230 mio. kr. i 2015/2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.812