23948sdkhjf

Nordjysk fiberspecialist gennemfører udenlandsk opkøb

Nordjyske Roblon overtager tjekkiske Vamafil. Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse.

Parterne har siden 9.december 2021 gennemført due diligence på det, der anføres som enkelte forhold, fastholdelse af ledelse samt andre sædvanlige betingelser.

- Dette er sket med tilfredsstillende resultat og parterne er blevet enige om at gennemføre handlen som aftalt, lyder det fra Roblon i meddelelsen

Roblon og Vamafil aftalte oprindeligt en købspris på otte millioner Euro. Foreløbige reguleringer for nettogæld og normalisering af arbejdskapital er opgjort til 700.000 Euro og købsprisen lander dermed på 8,7 millioner Euro.

Vamafil virksomhed behandler og forarbejder fibre til europæiske kunder, bl.a. fiberproducenter og virksomheder, som anvender high performance fibre i deres produktion. Virksomhedens årlige omsætning er i niveauet 4,5 – 5 millioner euro (33,5-37,2 mio. DKK).

Roblon rykker en del af den af den danske produktion ned til den tjekkiske fabrik og kommer dermed tættere på det europæiske marked inden for fiberoptisk kabelindustri.

Vamafil råder over en fabrik på ca. 15.000 m² med en central placering i Tjekkiet og beskæftiger ca. 100 medarbejdere. Den lokale ledelse og medarbejdere fortsætter efter Roblons overtagelse, oplyser Roblon.

På grund af den pt. stigende smittespredning af COVID-19 vil den planlagte udflytning af den danske produktion blive sat i gang, når der skønnes at være stabilitet i smittespredningen og reduceret risiko for indrejserestriktioner i Tjekkiet og Danmark.

Udflytningen forventes at kunne igangsættes medio foråret 2022 og forventes fuldt gennemført inden udgangen af 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078