23948sdkhjf

Råvarekommentar: Aluminium – producenter under pres

De store problemer i byggesektoren og bilindustrien sætter fortsat sit præg på efterspørgslen efter aluminium, hvilket blandt andet giver sig til udtryk ved lave fysiske præmier samt forholdsvist markante tilgange til de officielle lagre.
Til trods for den gode tilgængelighed og udsigten til yderligere overskud i 2009 kan nedsiden vise sig at være relativt begrænset. Det store prisfald på mere end 40 % siden medio juli betyder, at flere og flere producenter taber penge. Ca. 50 % af de globale og mere end 75 % af de kinesiske aluminiumssmeltere har højere omkostninger end det nuværende prisniveau.

En stabilisering i prisen kræver dog, at disse producenter i stor stil begynder at lukke produktion ned, hvilket til trods for nedlukning af produktion i Kina, Rusland, USA og Brasilien ikke er sket i et større omfang. Det forventes dog, at nedlukning af produktion kombineret med udskydelse af projekter i højere grad vil komme til at præge markedet, hvis prisen holder sig på det nuværende niveau eller lavere.

Aluminium er det grundmetal, der er faldet mindst den seneste måned til trods for, at man har set en markant tilgang til lagrene på LME i såvel Europa, USA og Asien. En lageropbygning, der betyder, at LME-lagrene i øjeblikket ligger på det højeste niveau siden 1995. Den gode tilgængelighed og udsigter til fortsat svag efterspørgselsvækst vil begrænse opsiden for det lette metal i 2009, hvor der forventes svagt stigende priser.

Kilde: Jyske Bank - http://www.jyskebank.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08