23948sdkhjf

Råvarekommentar: Kobber – priser stadig under pres

Den seneste måned på kobbermarkedet har været kendetegnet ved en fortsat lageropbygning på de officielle lagre, mens såvel fysiske som finansielle købere har været tilbageholdende.
Til trods for at hovedparten af kobbersmelterne i Kina taber penge ved priser på det nuværende niveau, har vi endnu ikke set nedlukning af produktion af betydelig størrelse. Det interessante er imidlertid, at der har været et flow ud af de officielle børslagre i Asien (LME Aisa + SHFE), mens vi har været vidner til relativt markante stigninger i Europa og USA. De kommende uger vil vise, om det er en vedholdende tendens, der kan dække over, at de kinesiske forbrugere og/eller SRB (State Reserves Bureau) er begyndt at købe til lager.

Det ventes, at kobberprisen kan komme yderligere under pres den næste måned eller to, mens en fortsat stram udbudsside vil være med til at stabilisere og understøtte prisen i løbet af 2009. En forventet svag efterspørgselsvækst – fysisk som finansiel – vil dog begrænse opsiden. Der ventes en gennemsnitlig pris i 2009 mellem 4-5.000 dollars per ton.

De seneste tal fra ICSG (International Copper Study Group) viser, at efterspørgslen efter raffineret kobber blot steg 2,3 % de første syv måneder af 2008 mod 3,3 % i 2007. Markedet for kobberkoncentrat er fortsat stramt, hvilket giver sig til udtryk ved et fald i mineproduktionen på 1,8 % samt historisk lave behandlings-/raffineringsrater (TC/RC’s).

Kilde: Jyske Bank - http://www.jyskebank.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.107